Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 10. 2013,
18.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 1. 10. 2013, 18.21

8 let

Danes v Danes: 400 zdravnikov izpolnjuje normo za upokojitev, 225 jih je brezposelnih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V informativni oddaji Danes med drugim o interventnem zakonu o zdravstvu, o 400 zdravnikih, ki so izpolnili normo za upokojitev, o uspešnem Monoštru in o Mateju Mohoriču.

Na zavodu za zaposlovanje je na čakanju 225 zdravnikov, celo 15 specializantov, a obenem je kar 400 zdravnikov, ki so izpolnili normo za upokojitev, pa še vedno delajo. Težave imajo predvsem družinski zdravniki, saj - kot pravijo - delajo v nevzdržnih razmerah. Potrebne so nujne sistemske spremembe, trdijo enoglasno. Koalicijski partnerji so tik pred zdajci našli kompromis o interventnem zakonu v zdravstvu. Uskladili so se o zvišanju najnižje prispevne stopnje za obvezno zdravstveno zavarovanje za samostojne podjetnike za polovico zneska, ki ga je predvideval prvotni predlog. Ves interventni zakon bo državi letno prinesel 50 milijonov evrov.

Monošter je mesto, ki leži skorajda ob slovenski meji, a zna v primerjavi s slovenskimi izkoristiti svoj potencial. S prodajo zemljišča po simbolični ceni so si zagotovili tuje vlagatelje, eden od največjih je Opel, ki v Monoštru zagotavlja več kot tisoč delovnih mest. Hkrati so privabili še preostale velike korporacije, ki delajo za krovno organizacijo general Motors, kot je podjetje Alison. Monošter je ustvaril industrijsko cono s 26 hektarji zemlje, s katero so si zagotovili najnižjo stopnjo brezposelnosti v državi. S trdim delom in vztrajnostjo se lahko pride do cilja. To je dokazal Matej Mohorič. Pri 18 letih je brez težav pometel s konkurenco in že drugo leto zapored v svoji kategoriji osvojil naziv svetovnega prvaka v kolesarstvu. Poleg kolesarjenja pa mu, kot kaže, gre dobro od rok tudi učenje, saj je maturo opravil z odliko in tako postal zlati maturant.

Ne spreglejte