Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 3. 2020,
17.41

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,27

Natisni članek

delavci proizvodnja Koronavirus Radenska

Petek, 20. 3. 2020, 17.41

4 leta, 2 meseca

Direktor v samoizolaciji, delavci pa nadaljujejo proizvodnjo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,27

Epidemija novega koronavirusa je močno pretresla tudi utečene prakse v proizvodnji številnih podjetij. Tudi se skoraj vsa živilskopredelovalna industrija v Sloveniji zaradi izbruha COVID-19 spopada z nestabilnostjo. Največja ovira je okrnjen prosti pretok blaga in storitev, prav tako je delovni proces okrnjen zaradi karantene. Podoben pretres so doživeli tudi v Radenski.

Pri enem izmed slovenskih osrednjih proizvajalcev brezalkoholnih pijač, kjer je v samoizolaciji celo izvršni direktor, številni zaposleni nemoteno nadaljujejo proizvodnjo. Poskrbeti morajo namreč tudi za državne blagovne rezerve, so poročali v oddaji Planet Danes na Planetu.

Donacija 300 tisoč mask s Kitajske
Novice Potrjenih 341 primerov okužb, v Ljubljano prispelo 300 tisoč mask iz Kitajske #foto #video

V Radenski hitro uvedli stroge ukrepe

Tudi v obdobju epidemije koronavirusa v Radenski v dopoldanski izmeni dela 80 ljudi. Vsi zaposleni delajo na različnih lokacijah. "Tudi ko gredo na malico v jedilnico, so razdeljeni. Ločili smo mize, tam, kjer je lahko več ljudi na enem mestu, smo to razdelili oziroma kar najbolj minimalizirali," je pojasnil izvršni direktor Radenske Adriatic Marian Šefčovič.

Tudi v času epidemije koronavirusa v Radenski v dopoldanski izmeni dela 80 ljudi. Vsi zaposleni delajo na različnih lokacijah. | Foto: STA , Tudi v času epidemije koronavirusa v Radenski v dopoldanski izmeni dela 80 ljudi. Vsi zaposleni delajo na različnih lokacijah. Foto: STA ,

Stroge ukrepe so uvedli hitro oziroma ob prvem potrjenem primeru novega koronavirusa v Sloveniji. Okoli 20 odstotkov zaposlenim so takrat zagotovili delo od doma. "Kontrolirali smo pojav visoke telesne temperature pri vseh, ki so prihajali v službo. Odpovedali smo nenujne obiske, zaposlene smo zaščitili tako, da so v proizvodnji samo tisti, ki tam delajo, vsem drugim, ki lahko delajo od doma, pa smo zagotovili to možnost," je dejal Šefčovič.

Aleš Hojs
Novice Grem lahko na sprehod s partnerjem, če nisva poročena? Minister odgovarja. #video

Stisko s pomanjkanjem mask rešujejo s pomočjo modnega oblikovalca 

Tudi v Radenski so na lastni koži občutili pomanjkanje zaščitnih mask, vendar pa nastale razmere samoiniciativno rešujejo kar sami. Lokalni modni oblikovalec je namreč izdelal 500 dizajnerskih pralnih zaščitnih obraznih mask za zaposlene. Po Šefčovičevih besedah so morali prilagoditi tudi načrt dela: "Zdaj vse proizvajamo za trgovine, kar pomeni, da moramo biti pripravljeni na dobavo brez omejitev. Držimo tudi državne blagovne rezerve, kjer moramo zagotavljati dogovorjene proizvode, če bi nas poklicala država."

Na vprašanje, ali lahko zagotovijo nemoteno oskrbo na trgu tudi v prihodnje, Šefčovič enoznačnega odgovora nima: "Upam, da nam bo to uspelo, ampak kot vidite, se stvari spreminjajo vsako uro. Stalno spremljamo, kaj se dogaja, interno se pogovarjamo z dobavitelji. Za zdaj nimamo omejitev, vendar pa res ne vemo, kaj bo prinesel prihodnji ponedeljek." V Radenski tistim zaposlenim, ki zaradi varstva otrok ne morejo na delo, zagotavljajo nadomestilo v višini 80 odstotkov povprečne plače v zadnjih treh mesecih, so še poročali na Planetu.

Avstrija trgovina
Novice Vlada popustila: trgovine odprte do 18. ure
Ne spreglejte