Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 11. 2014,
15.03

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

ličila ženske ženske trendi

Torek, 25. 11. 2014, 15.03

8 let, 3 mesece

80 odstotkov žensk je črnih okoli oči

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ko je vstopila v lokal, sem bil prepričan, da je žrtev nasilja v družini. A ko sem že skoraj ponudil pomoč, sem ugotovil, da je res bila žrtev. A ne nasilja, temveč pretirane uporabe ličil.

Večina žensk žrtev ličilnih navad Različne mednarodne statistike kažejo, da neko obliko ličil uporablja od 4 od 5 žensk. Raziskave na tem področju so povsem nepotrebne, saj sprehod skozi mestno jedro, poslovno stavbo ali celo obisk priljubljene ljubljanske vzpetine razkrije, da malo dam uide srednje do izdatno intenzivnemu fasaderskemu posegu. Avtor ni verski fanatik, ki zagovarja brezmadežno življenje (v vseh pomenih besede), le ne uspe razumeti, zakaj ženske ravnajo s svojim telesom, kot da so avtomobilski deli (kot pri teh tudi ličila zahtevajo izdatno količino vzdrževanja, pri pooblaščenih ali nepooblaščenih serviserjih).

V življenju za en avto kozmetike Lakiranje, brušenje, piling, nanašanje organskega in anorganskega so le nekateri nujno potrebni posegi, brez katerih nekatere dame niti smeti ne odnesejo več. Kaj šele, da bi odšle na plažo ali tek. Po podatkih podjetja Mint povprečna dama v življenju za ličila porabi okoli 12 tisoč evrov – dovolj za novega clia. Letno industrija kozmetike obrne 300 milijard evrov, 85 odstotkov tega ustvarijo ženske, zaradi česar včasih deluje, da so maškare vsaj enkrat na mesec. Moški namreč uporabljajo v glavnem tisto, s čimer jih je mazala že mama pri treh letih – navadno belo niveo v prepoznavni modri šatulji.

Neprecenljive trapalnice in rakunji pogled Največji del – kar četrtina omenjene kupnine za clia – roma za maskaro – tisto lepljivo substanco, ki trepalnice pretvori v grablje za listje. Malce manj, dobra 2 tisočaka, gre za različna očesna senčila, tisto skrivnostno snov, ki ženski doda nepogrešljivi in sila prepoznavni rakunji pogled. In kje bi bile brez svoje najljubše šminke – ki pri mnogih namesto na ustnice roma tudi na vsaj zgornjo vrsto zob (zaradi česar prisotni ne vedo več, kje se končajo ustnice in kje se začnejo dlesni). Za to namenijo skoraj 12 odstotkov omenjene vsote.

Preostala dobra polovica gre za kreme in druge dodatke, katerih nanos zagotavlja, da moški nikoli ne gledajo clia, temveč ferrari. Mnoge na žalost zavede maksima "več je bolje", zato na koncu bolj spominjajo na Kseno, princeso bojevnico, kot podobo, ki jim jo je prodala dama iz oglasa, ki "se ceni".

Ličenje tudi proti koncu A življenjski kozmetični strošek ni nič v primerjavi s posmrtnim. Angleško podjetje Illamasqua, na primer, ponuja storitve, skozi katere umrli dobijo možnost za "poslednji akt samoizražanja". Storitve so predmet "razpoložljivosti", kar pomeni, da je koristno tempiranje smrti v manj zaposlenem delu leta, nikakor okoli novega leta. Cene za glamur v odhodu (oz. odhod v glamurju) se začno pri 500 evrih, a ker ob teh trenutkih nihče kaj dosti ne razmišlja, zgornje meje pravzaprav ni.

Rezervni deli A tista prava lepotilna pustolovščina se začne, ko se kozmetični enačbi pridružijo še rezervni deli. Umetni lasje, umetne trepalnice, narisane obrvi, pobeljeni zobje, botoks, lifting, liposukcija in drugi podvigi zagotavljajo celotno preobrazbo – tako prepričljivo, da je adamovo jabolko včasih edina rešilna bilka. A tudi te žal ne dosežejo preobrazbe v glavah. Ta pa je ponavadi najbolj potrebna.

Ne spreglejte