Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 5. 2012,
21.44

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 16. 5. 2012, 21.44

6 let, 7 mesecev

Voznice, vabimo vas na delavnico antistresne vožnje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ob dnevu žena vabimo voznice na delavnico varne vožnje, ki bo potekala ob materinskem dnevu. Na njej se bomo posvetili stresnim situacijam v prometu, nasilju na cesti in drugim motnjam v vožnji.

Vozimo vedno bolj rutinsko, stiska s časom in številne dnevne obveznosti hitro odnesejo misli s ceste. To velja za vse voznike, a voznicam, še posebej tistim z majhnimi otroci, velja nameniti posebno pozornost.

Pogosto se namreč zgodi, da na prvo in najpomembnejšo prioriteto v vožnji, torej svojo in otrokovo varnost, nehote pozabimo, jo celo zanemarimo. To se nam dogaja tudi očetom, a tokrat posebno pozornost namenjamo mamicam.

Med vožnjo se na primer zaradi otrokovega joka brez premisleka obrnete k njemu, iščete stekleničko, se poskušate spomniti otrokove najljubše pesmice …

Na delavnici bomo z različnimi prikazi in metodami preverjanja ravni stresa in odzivov v takih trenutkih javnost, predvsem pa ciljno skupino, opozorili na negativne posledice takega (nepremišljenega) početja.

S tem se bomo tudi mi pridružili poudarku letošnjega praznovanja ob dnevu žena, ki izpostavlja nasilje nad ženskami. Spoprijeli se bomo z nasiljem v prometu, ki je, žal, vedno bolj razširjen in v veliki meri usmerjen prav proti voznicam. Predstavili bomo načine, kako se takšnim situacijam izogniti oziroma ohraniti mirno kri, na primer ko prenapet voznik vozi tik za vami ali ko vam grobo izsili prednost.

Dobili se bomo v soboto, 23. marca, dva dni pred materinskim dnevom. Trenirali bomo v varnem okolju poligona, lokacijo vam bomo še sporočili.

Partner naše tokratne delavnice bo Škoda, s stresom se bomo soočili v novih octaviah in Škodinih družinskih modelih family.

Delavnica bo trajala pol dneva – na voljo je 60 mest, za vas, naše drage bralke, je seveda brezplačna.

Za lažjo organizacijo delavnice prosimo, da se ne prijavljate, če niste pripravljeni podpisati izjave, da dovoljujete objave svojih fotografij in videoposnetkov, in privolite v sodelovanje na lastno odgovornost.

Prosimo vas tudi, da se ne prijavljate, če že zdaj veste, da vam datum ne ustreza. Dame, vabljene!

Ne spreglejte