Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 10. 2017,
9.35

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

1

Natisni članek

Volkswagen Dieselgate

Četrtek, 12. 10. 2017, 9.35

6 let, 7 mesecev

Volkswagen bo zapiral prodajne salone in se pripravil na digitalno prihodnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

1

Volkswagen Up! Beats 1.0 TSI - test | Foto Ciril Komotar

Foto: Ciril Komotar

Volkswagen z različnimi ukrepi omejuje posledice afere Dieselgate in se z novimi prijemi pripravlja na digitalno prihodnost. Posledično bodo v Evropi zmanjšali število prodajnih salonov in v skladu s spremenjenimi kupnimi navadami predstavili omrežje za internetno prodajo svojih modelov.

Manjšanje porabe in večanje dobičkonosnosti

Skupina Volkswagen se na vse načine trudi zmanjšati stroške, ki jih je prinesla afera Dieselgate, po drugi strani pa investirajo enormne vsote v razvoj električnih vozil. Zaradi povečevanja dobičkonosnosti in zmanjševanja stroškov vseh 12 znamk znotraj skupine čaka preobrazba. Evropsko omrežje 3.000 prodajnih salonov bodo v prihodnje zmanjšali za približno deset odstotkov in podvojili uspešnost posameznega distributerja z enega na dva odstotka.

"Že leta smo bili v konsolidaciji z vsemi svetovnimi trgi. To se bo spremenilo v prihodnjem letu ali dveh, tudi v Nemčiji," je dejal Jurgen Stackmann, vodja prodaje pri znamki Volkswagen. Žal ni hotel razkriti, v kakšnem obsegu bo zmanjševanje stroškov vplivalo na število prodajnih salonov ob prihodu novih generacij modelov.

Tako kot se spreminjajo avtomobili, se spreminjajo tudi kupne navade. Skupina Volkswagen bo zato prodajo svojih modelov deloma preselila na internet in v obratni smeri zaprla nekaj prodajnih salonov. | Foto: Reuters Tako kot se spreminjajo avtomobili, se spreminjajo tudi kupne navade. Skupina Volkswagen bo zato prodajo svojih modelov deloma preselila na internet in v obratni smeri zaprla nekaj prodajnih salonov. Foto: Reuters

Drugačne kupne navade spreminjajo način prodajanja novih avtomobilov

Največji proizvajalci vozil, med njimi tudi Volkswagen, na večjih trgih že izkoriščajo nove načina nakupovanja prek spleta in s tem lažje primerjajo ponudbo s tekmeci. Skupina Volkswagen je zato začela razvoj novega skupnega portala, ki bo internetno prodajo vozil dvignil na novo raven. Stackmann ni hotel razkriti več informacij, a zaradi novih informacijskih tehnologij bodo lažje zmanjševali stroške, čas opravljanja servisne storitve pa naj bi se zaradi razvoja novih tehnologij zmanjšal za 70 odstotkov.

V povprečju je v prodajnem salonu v Evropi zaposlenih približno 35 ljudi, z razvojem novih tehnologij se bo ta številka lahko zmanjšala, zaposleni pa bodo lahko delo našli v drugi panogi, je še dejal Stackmann.

Ne spreglejte