Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 2. 2008,
14.31

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 1. 2. 2008, 14.31

6 let, 7 mesecev

»Mlad? Ustvarjalen? Chevrolet!«

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mladi ustvarjalci so razsvetlili pariško noč na prvi podelitvi nagrad natečaja »Mlad? Ustvarjalen? Chevrolet!«, vseevropskega natečaja za mlade umetnike, ki ga je organiziral Chevrolet.

Ustvarjalnost, nadarjenost, raznolikost in zagnanost so bile v središču pozornosti praznovanja na živahni in izjemno obiskani prvi podelitvi nagrad »Mlad? Ustvarjalen? Chevrolet!«, vseevropskega natečaja za mlade umetnike, ki ga je organiziral Chevrolet. Zabava je bila namenjena predvsem nagrajenim študentom. V Parizu so se zbrali iz vse Evrope in kot vihar napolnili zgradbo Arts Décoratifs s svojimi značaji, zagnanostjo ter mešanico sreče in negotovosti, ki jo je moč pričakovati od mladih ljudi, ko se prvič soočajo s tem, da so v središču pozornosti.

Na letošnjem natečaju sodeluje tudi Slovenija v disciplini grafičnega oblikovanja, katere predmet je grafična dekoracija dirkalnika Chevrolet Lacetti WTCC (World Touring Car Championship) v EPS formatu.

Ostale sodelujoče države so še Avstrija, Belgija, Bolgarija, Hrvaška, Ciper, Estonija, Francija, Italija, Latvija, Litva, Nizozemska, Poljska, Rusija in Švica.

Projekti morajo biti oddani do 15. maja, 2008. Tri finaliste bo izbrala strokovna 3 do 4 članska žirija, ki bo izbrana spomladi.

Nagrade na nacionalni ravni: 1. mesto, 1200 EUR 2. mesto, 500 EUR 3. mesto, 300 EUR

V primeru, da se kdo izmed nagrajencev uvrsti v finalno tekmovanje na evropski ravni, prva nagrada znaša dodatnih 1000 evrov ter konec tedna s Chevrolet Racing moštvom ter avtom, okrašenim s finalistovo zmagovalno grafiko.

V Sloveniji se je na natečaj z veliko smelosti že prijavila Visoka šola za dizajn, pod vodstvom dekanje Nade Matičič. Zanimanje je izrazila tudi srednja šola za oblikovanje in fotografijo.

Šole uporabne umetnosti in študentje lahko poiščejo vse pomembne informacije na http://www.youngcreativechevrolet.eu/2008

Ne spreglejte