TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 12. 2009,
8.14

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 1. 12. 2009, 8.14

8 let, 1 mesec

Želite ostati zdravi? Seksajte!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Spolni odnos je najintimnejši in najnaravnejši način izkazovanja ljubezni ali fizične privlačnosti med dvema človekoma. Je češnja na vrhu smetane in predstavlja največje ugodje v človeškem telesu.

In je še veliko več. Vsakemu pomeni nekaj drugega, ampak dejstvo je, da je seks zdrav, nam koristi in nas osrečuje. Navedemo vam lahko vsaj deset znanstveno dokazanih dejstev o pozitivnih učinkih, ki jih ima spolnost na naše telo in um. 1. Krepi naš imunski sistem: dokazano je, da so tisti, ki imajo redne spolne odnose, bolj zaščiteni pred različnimi virusi. Zdrav spolni odnos bogati telo z različnimi protitelesi. Če imate spolni odnos enkrat do dvakrat tedensko, se v vašem telesu za 30 odstotkov poviša vrednost imunoglobulina, ki skrbi za vaš imunski sistem.

2. Dobro vpliva na srce in krvni obtok, predvsem v možganih. Med spolnim odnosom se vaš srčni utrip s 70 poviša na približno 150 utripov na minuto. Ob redni posteljni aktivnosti (trikrat tedensko) se možnost, da bi doživeli srčni zastoj, zmanjša za 50 odstotkov.

3. Zmanjša bolečino: tik pred orgazmom se v telesu raven hormona oksitocina poveča za petkrat, kar povzroči velik izpust endorfinov v telesu. To so hormoni, ki veljajo za naravno sredstvo proti bolečinam – blažijo glavobole in celo migrene, in to brez stranskih učinkov. To pomeni, da glavobol nikakor ni dober izgovor, da bi se izognili seksu, saj nam ga ta pomaga premagati.

4. Zmanjšuje stres - zaradi večje količine endorfina v vašem telesu bo tudi vaše razpoloženje boljše. Krvni tlak se zniža in na splošno stres izginja.

5. Zbijanje kalorij – seks je idealen način vadbe: ob užitku pokurite veliko energije. V 30 minutah lahko pokurite kar 200 kalorij – tako kot pri 15 minutah teka. Seveda je to odvisno od vaše aktivnosti med samim seksom. Poleg izgube energije lahko pri uporabi dobrih in raznolikih položajev krepite različne mišice telesa: medenice, zadnjice, trebuha in rok.

6. Znižuje in uravnava holesterol v krvi.

7. Blagodejno deluje na vašo kožo – med seksom se v ženskem telesu podvoji količina estrogena, zaradi česar bodo vaši lasje bolj sijoči, koža pa mehkejša.

8. Poglablja intimnost: kot rečeno, se med seksom v našem telesu poviša količina oksitocina, ki mu pravimo tudi hormon ljubezni, kar nam pomaga vzpostaviti globlji odnos s svojim partnerjem.

9. Za boljši spanec: poznate tisti občutek blagodejne utrujenosti po seksu? Tudi za to je kriv oksitocin, ki nam pomaga do boljšega spanca. Torej: imate težave s nespečnostjo? Seksajte!

10. Lepše in čvrstejše prsi: sliši se neverjetno, ampak je resnično. Spolno vzburjanje poveča tudi krvni obtok, zaradi česar se lahko ženske prsi povečajo kar za 25 odstotkov.

Ne spreglejte