TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 2. 2010,
17.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 2. 2010, 17.49

8 let

Zavod za zaposlovanje mora nepravilnosti odpraviti v roku enega meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ministrstvo za delo je v skladu z ugotovitvami o nepravilnostih na Zavodu za zaposlovanje direktorici zavoda Mariji Poglajen naložilo ukrep, da v roku enega meseca odpravi vse nepravilnosti.

V nasprotnem primeru bo predlagalo njeno razrešitev, je v izjavi za medije danes dejal minister Ivan Svetlik.

Javna naročila na zavodu naj ne bi bila v skladu z zakonom Nadzorniki iz službe za kontrolo in nadzor ministrstva so na zavodu ugotovili vrsto nepravilnosti, in sicer javna naročila, ki so bila predmet nadzora, niso bila izvedena skladno z zakonom o javnem naročanju. Svetu zavoda in nadzornim organom tako ni bilo omogočeno spremljanje namenske porabe sredstev.

Očitki o neučinkoviti porabi proračunskih sredstev Prav tako so nadzorniki ugotovili negospodarno in neučinkovito porabo proračunskih sredstev pri izvajanju investicij, investicijskem vzdrževanju in najemanju odvetniških storitev. Ugotovili so tudi sum dvojnega financiranja iz projektov Evropskega socialnega sklada in proračunskih sredstev, je povedal Svetlik.

Ministrstvo zahteva takojšnjo odpravo nepravilnosti Ministrstvo je v skladu z ugotovitvami zavodu naložilo takojšnjo odpravo nepravilnosti in dosledno upoštevanje predpisov s področja javnega naročanja in javnih financ. Vrniti mora tudi nenamensko porabljena sredstva v višini 8.672,80 evrov. Prav tako mora omejiti najemanje storitev zunanjih izvajalcev.

Poglajnova mora v soglasju z ministrstvom pripraviti poslovni načrt z opredeljenimi nalogami in finančnimi sredstvi ter svetu zavoda poročati o finančnem in materialnem poslovanju zavoda.

Zaradi ugotovitev notranjega nadzora bo ministrstvo vložilo predlog za začetek revizijskega postopka materialnega poslovanja zavoda pri računskem sodišču in predlog za začetek prekrškovnega postopka pri državni revizijski komisiji. Z ugotovitvami nadzora pa bo seznanilo svet zavoda in komisijo za preprečevanje korupcije.

Svetlik je dal direktorici možnost, da odpravi nepravilnosti Minister Svetlik je izpostavil, da je zavod v času njegovega mandata delal dobro in kvalitetno na področju brezposelnih, pri izvedbi dodatnih programov aktivne politike zaposlovanja in izvedbi obeh interventnih ukrepov, delnega subvencioniranja čakanja na delo in polnega delovnega časa. Minister je zato direktorici dal možnost, da sama odpravi nepravilnosti.

Ne spreglejte