TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 6. 2010,
14.33

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 1. 6. 2010, 14.33

8 let, 1 mesec

Začetek kampanje Save Tires za čistejše okolje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Predstavniki Save Tires, so skupaj z več partneri podpisali namero o partnerstvu v kampanji Pozor(!)ni za okolje.

V kampanji bodo sodelovali predstavniki Save Tires, mestne občine Kranj, Dinosa, Društva Ekologi brez meja, Fakultete za organizacijske vede, dveh komunal, Zavoda za zdravstveno varstvo Kranj ter petih srednjih šol ali centrov. Kampanja bo osredotočena na okoli 5000 dijakov.

Osveščanje srednješolcev o odgovornem ravnanju z okoljem Gre za pobudo Save Tires z namenom osveščanja srednješolcev o odgovornem ravnanju z okoljem. Partnerji se bodo v kampanji letos osredotočili predvsem na pravilno ločevanje odpadkov in sicer s tremi sklopi akcij: s tekmovanjem v ločevanju odpadkov, z izobraževanjem in osveščanjem mladih ter z raziskavo o okoljski ozaveščenosti med dijaki srednjih šol.

Namen celotne kampanje je sicer zaposlene v družbi Sava Tires kot tudi širšo lokalno skupnost povabiti, da postanejo bolj pozorni, kako ravnajo z okoljem. Tako bodo opozarjali na nepravilnosti, osveščali o pravilnem ravnanju ter spodbujali k razmisleku, kaj lahko storimo za okolje ter lastno varnost.

Pozitivne izkušnje želijo deliti z lokalnim okoljem Direktor Goodyear Dunlop za srednjo in jugovzhodno Evropo Thierry Villard je pojasnil, da so v zadnjih treh letih z okoljevarstvenimi napori zmanjšali količino odpadkov za 60 odstotkov, posebej pa so se izkazali pri Savi Tires. Svoje pozitivne izkušnje si kot odgovorno podjetje zdaj želijo deliti z lokalnim okoljem.

Najstniki so po besedah Villarda zahtevna in ključna ciljna publika kampanje, hkrati pa so tudi radovedni in kritični. Če jih bodo s kampanjo uspeli angažirati in spremeniti njihovo razmišljanje o okolju, bo akcija uspela. Z današnjim podpisom se po besedah Villarda začenja dolgoročno prizadevanje za bolj čisto okolje.

Kranjski podžupan Stane Štravs je akcijo pozdravil, ker sovpada z aktualnim prizadevanjem občine. V Kranju namreč prav v zadnjih mesecih postopoma uvajajo ločeno zbiranje odpadkov, zato je bil vesel tovrstne pobude zasebnega podjetja.

Ne spreglejte