Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 5. 2024,
16.25

Osveženo pred

1 teden, 2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,73

Natisni članek

tekmovanje Izrael Evrovizija

Petek, 10. 5. 2024, 16.25

1 teden, 2 dneva

Drama pred finalom: Nizozemec ne bo nastopil na generalni vaji #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,73
Izrael Evrovizija | Eden Golan na novinarski konferenci po uvrstitvi v finale | Foto Reuters

Eden Golan na novinarski konferenci po uvrstitvi v finale

Foto: Reuters

EBU je odločila, da Nizozemec Joost Klein ne bo nastopil na generalni vaji, saj naj bi, kot poročajo mediji, povzročil incident. Kot so pisali, se je med govorom predstavnice Izraela Eden Golan pokril z nizozemsko zastavo, nato pa se je pojavila tudi informacija, da se danes ni pojavil na vajah. Neuradno so izvedeli, da naj bi med Kleinom in izraelsko delegacijo prišlo do fizičnega obračuna. 

Nizozemec Joost Klein je v preiskavi EBU. Odločili so se, da na generalni vaji, ki jo bodo ocenjevale strokovne žirije, ne bo nastopil. Žirije bodo tako ocenile njegov polfinalni nastop. Preiskava še poteka, potekajo tudi pogovori med EBU in Avrotros, sodelujočo nizozemsko televizijsko hišo. Medtem ko preiskava še poteka, Klein ne sme nastopati. Dodatnih izjav za zdaj ne dajejo. 

Nizozemski predstavnik Joost Klein se tudi danes ni pojavil na petih vajah za finale Evrovizije, zato so številni oboževalci izrazili zaskrbljenost. Družbena omrežja so kmalu zatem eksplodirala, informacije pa se neuradno širijo na platformi X. Pišejo, da je med Kleinom in izraelsko delegacijo prišlo do fizičnega obračuna. Po besedah ​​enega uporabnika X je Klein udaril člana delegacije. Ta naj bi ga predhodno žalil. 

Nizozemski predstavnik Joost Klein | Foto: Reuters Nizozemski predstavnik Joost Klein Foto: Reuters

Na novinarski konferenci se je Klein med govorom Izraelke z zastavo pokril čez glavo 

Potem ko so se iz drugega polfinala v veliki finale uvrstile Latvija, Avstrija, Nizozemska, Norveška, Izrael, Grčija, Estonija, Švica, Gruzija in Armenija, je tekmovalce čakala novinarska konferenca, na kateri je vsak izmed njih odgovoril na nekaj vprašanj. Med njimi je bila tudi Izraelka Eden Golan, katere udeležba je na družbenih omrežjih sprožila plaz negativnih komentarjev. Sodeč po posnetkih, ki se širijo po spletu, pa z njeno udeležbo na Evroviziji in uvrstitvijo v finale prav tako niso bili zadovoljni nekateri sotekmovalci. 

Najbolj sta izstopala odziva grške predstavnice Marine Satti in nizozemskega predstavnika Joosta Kleina.

Medtem ko je Eden Golan odgovarjala na novinarska vprašanja, si je namreč Klein najprej z nizozemsko zastavo zakril stran obraza, obrnjeno proti Eden, kasneje pa si je z njo popolnoma pokril glavo.

Eden je novinar zastavil vprašanje, ali čuti, da s seboj prinaša tveganje in nevarnost za druge tekmovalce. Voditeljica ji je odvrnila, da ji ni treba odgovarjati na vprašanje, na kar je Joost Klein glasno vprašal: "Zakaj pa ne?"

Grška predstavnica Marine Satti pa je med pogovorom Eden Golan z novinarji "zaspala". Začela je zehati, v trenutku, ko se je kamera obrnila proti njej, pa se je pretvarjala, da spi.

 
Baby Lasagna
Trendi Kdo je Baby Lasagna: mladenič iz Istre, ki mu napovedujejo zmago na Evroviziji
Evrovizija Izrael
Trendi Skok na stavnicah: lahko Izrael zmaga na Evroviziji?
Raiven, Evrovizija
Trendi Evrovizija: znan je vrstni red v finalu
Evrovizija Izrael
Trendi Znani so vsi finalisti Evrovizije

Ne spreglejte