Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 11. 2017,
7.00

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Oglasno sporočilo

Natisni članek

smrčanje Snore Terminator PR članek

Torek, 14. 11. 2017, 7.00

6 let, 4 mesece

Zdravnica odkriva: vodnik za življenje s smrčanjem

Oglasno sporočilo

Po več kot desetih letih izkušenj na področju otorinolaringologije in kardiologije se je dr. Kovačič odločila deliti svoje izkušnje z nami. Kovačičeva je avtorica številnih zdravstvenih del različnih tem, vključno z motnjami spanja kot mehanizmom, ki izzove depresijo ali spremembe v razpoloženju.

Snore Terminator | Foto:

Kovačičeva v ekskluzivnem intervjuju za Zdravstveno enciklopedijo odkriva, kako je spanje z osebo, ki smrči, v številnih odnosih in drugih vidikih življenja nevarnejše od samega smrčanja. Pojasni, zakaj je tako pomembno, da se dobro naspimo, in kaj se dogaja, kadar se naš spanec prekine.

Dr. Kovačič, hvala, da ste pripravljeni deliti svoje izkušnje z nami. Kaj, česar še ne vemo, nam lahko poveste o smrčanju?

Pozdravljeni in hvala, da ste me povabili. Zelo me veseli, da lahko svoje izkušnje delim z vašimi bralci. Najprej bi rada poudarila, da mnogi smrčanje podcenjujejo. Smrčanje lahko uniči vaš dan, ampak navadna apnea lahko poruši mentalno in fizično zdravje. Vzemimo za primer kardiovaskularne bolezni: s smrčanjem je dejavnik tveganja za možgansko ali srčno kap večji kot v primeru kajenja, debelosti ali povišanega holesterola.

Ali je ravno to tisto, kar vas je motiviralo, da ste nadaljevali svoje raziskave?

Da, to je eden od razlogov. Vem, da smrčanje pripelje do razpada številnih zvez in izgube strasti med partnerjema. Moji straši so se skoraj ločili zaradi preglasnega smrčanja mojega očeta. Diagnosticirali so mu apneo (motnja, ki povzroči zastoje v dihanju, kot kadar se prebudite med spanjem, saj vam manjka zraka). Po prvem napadu je odkril izvor smrčanja. To stanje je povezano tudi s številnimi drugimi težavami, kot so debelost, slab libido, Alzheimerjeva bolezen, demenca, povišan krvni tlak in drugi.

Snore Terminator | Foto: Kaj se dogaja, če ne morem spati zaradi preglasnega smrčanja svojega partnerja?

V tem primeru ne trpi le oseba, ki smrči, ampak tudi partner. Partnerji imajo pogosto težave z nespečnostjo in zaspanostjo čez  dan. Ko ste neprespani, trpite utrujenost, težko se skoncentrirate in ste razdražljivi. Še več, če je partner vzrok za vaše pomanjkanje spanja, je frustracija še večja. Na partnerja začnete gledati kot na vzrok svoje težave in začnete iskati rešitev. Na žalost tako ljudje večkrat pristanejo v ločenih spalnicah.

Snore Terminator | Foto: Nam lahko pojasnite, zakaj smrčimo? Ali je to normalen pojav?

Vsi mislimo, da ne smrčimo. Potem pa nas partner prepriča, da je zaradi te oblike mučenja buden vso noč (morda pa motite tudi sosede). Takrat bi radi vedeli, zakaj se to dogaja. Iskanje vzroka smrčanja je detektivsko delo. Običajna zmota je izjava, da je smrčanje normalno. Medtem ko nekateri dejavniki, kot sta utrujenost in preveč alkohola, lahko vplivajo na začasno smrčanje, smrčanje pogosto kaže tudi na obstruktivno apneo. Zmanjšan vnos kisika med spanjem onemogoča kakovosten spanec, ki ga organizem potrebuje za pravilno delovanje. Če v popoldanskih urah dremate ali imate podočnjake, so to prvi znaki, da nimate mirnega sna.

Katera so preostala tveganja obstruktivne apnee?

Tveganja obstruktivne apnee vključujejo srčno in možgansko kap, diabetes, povišan krvni tlak in obolenja srca. Nekatere študije nepravilno dihanje med spanjem povezujejo s starostno demenco. Naj nadaljujem? Lahko bi.

Ne, dr. Kovačič, mislim, da bom po tem intervjuju odšla na rutinski pregled k zdravniku. Povejte nam, kdo je bolj izpostavljen tveganjem smrčanja.

Osebe, izpostavljene največjemu tveganju, so moški, še posebej tisti, ki imajo težave s čezmerno težo, ampak smrčanje je težava obeh spolov. Smrčanje z leti pogosto postane resnejša težava.

Snore Terminator | Foto: Ali obstaja kakšen način, da se smrčanje ustavi?

Da, obstajajo številni načini, ki lahko znatno zmanjšajo ali celo zaustavijo to nadlogo. Obstajajo kirurški posegi (običajno posegi na grlu), ki lahko ublažijo smrčanje. Osebno jih ne priporočam, saj so tvegani in ne zagotavljajo trajnih rezultatov. Če ne bi radi šli na operacijo, vam priporočam prstan za nos Snore Terminator. Varen je, praktičen in preprost za uporabo. Do zdaj sem s svojim pacienti imela dobre izkušnje. Prstan deluje tako, da odpira dihalne poti in izboljša dihanje med spanjem. Najboljše je to, da takoj prepreči smrčanje in je 100-odstotno varen.

Hvala, dr. Kovačič, da ste z nami delili svoje izkušnje!

Ni za kaj. Upam, da bodo informacije v pomoč ljudem, ki smrčijo, in njihovim partnerjem. Zapomnite si, ko smrčite, vaš partner ne more mirno spati.

Tudi jaz želim miren sen sebi in partnerju, zato naročam Snore Terminator takoj!

Odločite se za učinkovito in dokazano formulo, s katero se boste rešili težav s smrčanjem. Rešite se smrčanja brez neprijetnih pregledov in bolečih operacij! Izkoristite posebno ponudbo za naše bralce – 50-odstotni popust SAMO DANES!

 

Snore Terminator | Foto: Zakaj bi prenašali utrujenost, razdražljivost, težave z nespečnostjo ali dihanjem, če se lahko že danes na preprost način znebite smrčanja? Izkoristite edinstveno priložnost – AKCIJA JE OMEJENA: 50-odstotni popust na revolucionarni Snore Terminator je na voljo samo za bralce tega članka. Prihranili boste polovico vrednosti proizvoda za odpravljanje smrčanja, saj boste namesto 79,94 evra plačali samo 39,97 evra. Kliknite tukaj za naročilo.

OPOZORILO: Zaradi povečane prodaje so dnevna naročila omejena.

Naročnik oglasnega sporočila je Spletno nakupovanje d.o.o.

Ne spreglejte