Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 9. 2015,
11.42

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nives Orešnik vaje rekreacija telovadba

Torek, 1. 9. 2015, 11.42

6 let, 7 mesecev

Iz arhiva:

Nekdanja mis Slovenije predstavlja pet vaj za vitke noge in čvrsto ritko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nives Orešnik | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Lepotica in predana športnica Nives Orešnik v videovodniku predstavlja pet vaj, s katerimi lahko preoblikujemo in učvrstimo noge in zadnjico.

Trening je krožnega tipa, sestavljen iz petih vaj in petih krogov. Vsako vajo izvajamo 60 sekund, brez vmesnega počitka. Odmor sledi šele ob koncu posameznega kroga.

To pomeni, da izvedemo vseh pet vaj drugo za drugo in si po petih minutah privoščimo dve minuti počitka. Med odmori se nadihamo, popijemo nekaj požirkov vode in se pripravimo na naslednji krog. Celoten sklop vaj ponovimo petkrat.

Kliknite za ogled videa z vajami:

Razpored vaj

Prva vaja: poskoki iz počepa

S prvo vajo bomo pošteno ogreli telo. Vajo izvedemo tako, da se postavimo v položaj počepa in se nato iz začetnega položaja poizkušamo odriniti kar se da visoko. Ko se vračamo v začetni položaj, pazimo, da pristanemo na prstih, ne na petah. Hrbet naj bo lepo poravnan, trup pa čvrsto napet. Vajo izvajamo 60 sekund.

Druga vaja: dvig medenice

Z drugo vajo bomo obremenili predvsem zadnjico. Uležemo se na tla in pokrčimo noge. Stopala so ves čas v stiku s podlago, roke pa iztegnjene ob telesu. Iz začetnega položaja dvignemo medenico tako visoko, da so rame, boki in kolena poravnani, potem pa se vrnemo v začetni položaj. Med vajo stiskamo mišice.

Tretja vaja: izpadni korak vstran

S tretjo vajo bomo poskrbeli za lepo oblikovane mišice nog. Preden začnemo, se postavimo v razkorak in poljubno izberemo nogo, ki bo ves čas iztegnjena. Druga noga, katere stopalo bo ves čas v stiku s podlago, je stojna noga in tista, na katero bomo preložili dobršen del teže ter se spustili proti podlagi. Spustimo se približno do pravega kota in se nato vrnemo v začetni položaj. Po pol minute vajo ponovimo še z drugo nogo.

Četrta vaja: počepi

Stopala postavimo v širino ramen in roke iztegnemo predse. Iz začetnega položaja se spustimo proti podlagi in pazimo, da so mišice ves čas čvrsto napete. Ko se vračamo v začetni položaj, ne smemo pozabiti na to, da nog nikoli popolnoma ne iztegnemo. Pazimo, da se s koleni pri spuščanju ne pomaknemo čez konice prstov in da je hrbet poravnan, trup pa čvrsto napet.

Peta vaja: odmik noge leže

S peto vajo bomo obremenili zunanje stegenske mišice. Vajo izvedemo tako, da se upremo na podlaket ene roke in koleno ter boke odmaknemo od podlage. Iz začetnega položaja odmikamo noge kar se da visoko. Če je vaja sprva pretežka, lahko boki ostanejo v stiku s podlago, gibanje pa naj ostane enako. Po pol minute zamenjamo položaj in obremenimo še drugo nogo.

Priporočamo še: Poletni izziv z Nives Orešnik:

Ne spreglejte