Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 7. 2016,
9.15

Osveženo pred

3 mesece

Vsebino omogoča Banka SKB

Foto: Thinkstock, Klemen Korenjak

Natisni članek

Banka SKB Evropa advertorial kredit potovanje

Petek, 1. 7. 2016, 9.15

3 mesece

Top 10 destinacij za poletne počitnice v Evropi

Vsebino omogoča Banka SKB

Foto: Thinkstock, Klemen Korenjak

potovanja Evropa | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

V Evropi je na desetine čudovitih turističnih biserov svetovnega slovesa. Za vse, ki imajo radi bolj odmaknjene kraje, ponujamo deset skritih draguljev, ki očarajo s svojim šarmom, zgodovino in neverjetno lepoto.

Romarski kraj Rocamadour na skalni pečini v jugozahodni Franciji. 


Za vsakega popotnika je mogoče najti kraj, kjer se bo počutil, kot da je ustvarjen prav zanj. Za pravi oddih je dobro poiskati mesto, skrito pred trumami turistov, kjer bo vsak lahko uresničil svoje želje po popolni sprostitvi, raziskoval neodkrite lepote in se počutil kot v sedmih nebesih.

Čeprav se vam sanjske počitnice mogoče zdijo nedosegljive, je za prave počitnice, ki vas bodo obogatile z novimi izkušnjami in vam razširila obzorja, vredno najeti ugoden Poletni gotovinski kredit. Banka SKB ponuja Poletni gotovinski kredit z dobo odplačevanja do petih let. Tako lahko vaše sanje postanejo resničnost.

Več finančnih rešitev za sanjske počitnice

Zakaj bi za sanjskimi počitnicami samo vzdihovali, če si jih brez skrbi lahko privoščite s pomočjo banke, ki razume, kaj pomeni uresničitev sanj.

Izberite finančno rešitev, ki vam najbolj ustreza, in si privoščite pravo počitniško veselje: potovanje družina | Foto:

Hitri informativni izračun: Preverite, koliko počitnic si lahko privoščite.

Počitnice brez tveganja

Z najemom kredita lahko poskrbite tudi za primerno turistično zavarovanje in tako dobite še dodatni popust pri najemu kredita.

Svoje počitnice plačajte s karticami SKB in si s tem zagotovite tudi brezplačno dodatno zavarovanje imetnikov kartic, med drugim zavarovanje za odpoved potovanja, zamudo prtljage ali poleta, nezgodno zavarovanje. Prav tako boste v tujino brezskrbno odpotovali z brezplačno zdravstveno asistenco.

Deset držav, deset sanjskih destinacij, ki jih lahko obiščete to poletje:

Rothenburg, Nemčija

potovanja Evropa | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Odpotujte tisoč let v preteklost. V Rothenburgu se lahko potopite v srednjeveški čas. Na vsakem koraku vas bo pričakal košček preteklih obdobij – lično prenovljena pročelja hiš, fontan, strešnih oken in uličnih smerokazov, vse to spominja na nekdanje čase.

 

Tenby, Wales

potovanja Evropa | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Tenby je skoraj kultno letovišče v Walesu, znano po rustikalnem čaru, ki so ga že razglasili za eno najlepših britanskih obmorskih mest. Poleg hotelov ob glavni cesti nad pečinami ponujajo kar nekaj penzionov in apartmajev. Središče mesta je labirint ozkih ulic, ki so polne lokalov in zanimivih trgovinic.

 

Alberobello, Italija

potovanja Evropa | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Kamnite stožčaste strehe vasice Alberobello v Apuliji so tako čarobne, da se vam bo zdelo, da ste na drugem planetu. Vasica je vpisana na seznam Unescove dediščine.

 

Gijon, Španija

potovanja Evropa | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Pristaniško mesto na severni obali Španije Gijon se omenja že pred tri tisoč leti kot ribiška vasica. Mesto, sicer glavno mesto Asturije, je danes izhodišče za križarjenja, leži pa na romarski poti Camino de Santiago. Mesto je ujeto med gore in morje, zato ima poseben karakter. Slovi po izjemni kulinariki, ponaša se z najstarejšim španskim stadionom in z največjo katedralo na svetu v obliki elipse.

 

Samos-Kokkari, Grčija

potovanja Evropa | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Otoku Samos v vzhodnem delu Egejskega morja tik ob obali Male Azije lahko rečemo tudi zibelka matematike, saj je tu živel Pitagora. Samos je tudi rodni kraj prvega astronoma Aristarha in filozofa Epikura. Na otoku vladajo barve, sončna svetloba in bujno rastlinje. Na vsakem koraku se odpirajo čudoviti razgledi – na gore in rečne kanjone ter morje. Vas Kokkari s čudovito prodnato plažo je deset kilometrov oddaljena od glavnega mesta otoka Vathyja.

 

Dinant, Belgija

potovanja Evropa | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Rojstni kraj izumitelja saksofona Adolpha Saxa Dinant v valonski regiji na jugu Belgije je lahko čudovita počitniška točka, ki obiskovalce očara s številnimi možnostmi za aktiven dopust in turističnimi znamenitostmi – utrdbo na pečini, kamor se pripeljemo z gondolo, gotsko katedralo, obrežjem reke Meuse in pivnicami. Tukaj so namreč menihi začeli variti najbolj znano belgijsko pivo Leffe.

 

Ploumanac'h, Francija

potovanja Evropa | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Očarljiva bretanska obmorska vasica Ploumanac'h v francoskem departmaju Côtes-d'Armor velja za eno najlepših družinskih počitniških destinacij, skritih pred množicami. Vse obiskovalce očara s svojo rožnato granitno obalo, skrivnostnimi skalnimi formacijami, ki ob oseki razkrijejo neskončne peščene plaže. Iz skalnega kaosa se dviga majhen grad, kjer je Henryk Sienkiewicz napisal knjigo Quo Vadis.

 

Bohinj, Slovenija

Bohinjsko jezero | Foto: Klemen Korenjak Foto: Klemen Korenjak

Edinstvene počitnice lahko preživite tudi v Bohinju, ki velja za izjemno skrivnostno in dokaj nedotaknjeno počitniško destinacijo. V srcu Julijskih Alp lahko poležavate ob jezeru ali pa si privoščite kakšno pohodniško turo v okoliške gore.

 

Preko, Hrvaška

potovanja Evropa | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Kraj Preko leži na otoku Ugljan nasproti Zadra. V starem mestnem jedru vas bo očarala tipična dalmatinska arhitektura. Mesto boste najbolje začutili ob hladnem koktajlu ob morju, s pogledom na Zadar.

 

Faial na Azorih, Portugalska

potovanja Evropa | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Otok Faial na sredini otočja Azori je dobil ime Modri otok zaradi različnih modrih odtenkov hišnih pročelij. Otok je priljubljeno pristanišče jadralcev z vsega sveta, za družinske počitnice pa so primerne peščene plaže in vulkanska pokrajina, ki daje otoku poseben pečat.

Poletje naj bo čas za zbiranje nepozabnih spominov, zato obiščite nepozabne kraje, ki se skrivajo pred množicami turistov. Banka SKB vam s Poletnim gotovinskim kreditom pomaga pri uresničevanju svojih počitniških sanj.
Ne spreglejte