Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 2. 2011,
13.10

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 4. 2. 2011, 13.10

8 let, 1 mesec

Ženske, ženske ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Včasih človek kar ne more verjeti, kaj je ženska pripravljena storiti in tudi potrpeti, samo zato, da dobi (ulovi) določenega moškega.

Ta določeni moški je ali bogat, poslovno zelo uspešen človek, človek, ki ga čaka pomembna kariera ali pa "samo" lepotec, za katerim se ozirajo dekleta. V tej naši zgodbi je moški žrtev, "plen" ambiciozne ženske, ki za uresničitev svojih sanj in ambicij potrebuje prav njega, da ji sanje tudi uresniči. Sicer ne čisto po svoji svobodni volji in želji, a v končni fazi ni v poziciji, da izbira, zato ker je sam izbran. In čeprav se nekaj časa (lahko) upira močni volji in nameri takšne ženske, se počasi preda njeni vztrajnosti, tudi zato, ker mu prej ali slej zmanjka energije/volje, da bi se ji še naprej upiral.

En tak primer je Janez. Zelo uspešen in bogat gradbenik. Ne prav čeden za pogledat, a dovolj bogat (beri zelo bogat), da je padel v oči Nataliji, hčerki premožnega privatnika in ženski, za katero so zlobni jeziki pravili, da je požiralka moških. Tisti, ki ji je bil všeč, je prej ali slej končal v njenem "objemu". Njeno agresivno obnašanje, neverjetna življenjska energija, vztrajnost in ignoriranje zavrnitve, so bile lastnosti, zaradi katerih je v življenju dosegla vse, kar si je zaželela. Tudi moškega. Ob sebi je želela imeti bogatega, se bogato poročiti in uživati v statusu premožne, pomembne osebe. Janez je ustrezal njenim visokim "materialnim" merilom in ni imel možnosti, da ji uide. Že res, da je nekajkrat "pobegnil" iz njenega objema, a še vedno ga je nekako prepričala, da se je vrnil nazaj. Tudi z izsiljevanjem, če je bilo treba, in melodramo (grožnja s samomorom, čeprav ni mislila resno, res pa je, da se nikoli ne ve). Želela ga je imeti (oziroma njegov denar) za vsako ceno. To, da se ji je on izmikal, večkrat prekinil zvezo, imel vmes druge ženske, je bilo zanjo skoraj nepomembno. Hotela je biti z njim in pika, ne glede na vse.

Ta odnos lovec (ona) in plen (on) in "biti z njim tudi, če je on takšen, kot je" (v bistvu je bil le moški, ki se ni mogel "rešiti" Natalije) je trajal več kot deset let. Vmes mu je rodila dva otroka in se pretvarjala, da je vse tako, kot mora biti. A ni bilo tako. Ker je Janeza na nek način prisilila, da je bil z njo, je ta našel druge poti, kako ji ubežati oziroma, kako preživeti čim manj časa v njeni bližini in pod isto streho. Delal je noč in dan, bil poslovno odsoten, na potovanjih v tujini ali pa v družbi svojih prijateljev. Na golf igriščih ali pa v lokalih. Samo, da ni bil doma. In kako se je zgodba končala? Na koncu je Natalija le spoznala, da od Janeza nima prav veliko. Razen denarja in otrok. Za katere je pa tako večino časa skrbela sama (pošteno, glede na to, da je tudi otroka na nek način "izsilila"). Pustila ga je, a šele potem, ko si je našla novo "žrtev". Prav tako bogatega moškega, sveže ločenega. In danes verjetno ni bolj srečnega človeka na svetu, kot je Janez. Čisto nepričakovano se je "elegantno rešil" Natalije, žal mu je samo, da ji ni že prej predstavil svojega poslovnega partnerja.

Ne spreglejte