Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 2. 2014,
13.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

ljubezen ljubezen valentinovo

Sobota, 1. 2. 2014, 13.41

8 let

Najpogostejši miti o ljubezni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Romantični filmi, knjige in prijatelji nam polnijo glave z miti o romantični ljubezni in potem smo razočarani, ko naša pravljica ne živi v skladu s pričakovanji.

Poiskali smo nekaj največjih ljubezenskih mitov in poiskali resnico, ki leži v ozadju teh rekov.

V ljubezni in vojni je vse dovoljeno Kdorkoli je to rekel, nam ni naredil usluge. Ta, velikokrat uporabljen mit je grozen in ga uporabijo samo takrat, kadar se ljudje grdo obnašajo in iščejo potrditev za svoje vedenje. A za neprimerno obnašanje ni nobenega opravičila in je le slab način poskusa pobega od krivde, ki si jo zaslužijo. Kdor daje vojno in ljubezen v isti koš, išče premoč nad drugim. Stran od takšnega tirana!

Ljubezen je slepa Ko smo zaljubljeni, včasih naredimo stvari, ki jih sicer ne bi storili, a če se boste zredili za več kilogramov ali izgubili življenjski elan, verjetno vaš partner ali partnerica ne bo srečna in ne boste mu več všeč. Ne padajte v past razmišljanja, da vas bo vaš partner ljubil ne glede na to, kaj naredite s svojim življenjem.

Enkrat prevarant, vedno prevarant Za varanje ni opravičila, ampak če menite, da v vaši situaciji vaš partner zasluži vaše odpuščanje, potem ne pozabite, da samo zato, ker vas je nekoč prevaral, še ne pomeni, da bo to storil še enkrat. Če se želite premakniti naprej, se boste morali naučiti, kako si ponovno zaupati. Oba, seveda.

Zdravi pari se ne prepirajo Glasno in srdito prepiranje ne zveni kot sestavina za zdrav odnos, ampak prepiri in nestrinjanje so del življenja vsakega para in razpravljanje ne pomeni, da ste v nezdravem odnosu. Očitno prepiranje ves čas je seveda slabo za odnos, ampak polemike so del življenja in sproščajo nakopičene frustracije. Samo poskrbite, da se bosta pred spanjem pobotala.

Nasprotja se privlačijo Nedavna študija je pokazala, da ima ta ljubezenski mit le malo resnice in da nas dejansko privlačijo tisti, ki so nam podobni.

Ljubezen na prvi pogled Iskre, ki skačejo po sobi, srce, ki bije v prsih, kolena, ki se šibijo – je to le stvar domišljije? No, čeprav morda zveni kot kliše iz romantičnega romana, sta privlačnost in poželenje resnični fazi in obstajajo fizični "simptomi", ki so povezani s tema stopnjama, recimo izguba apetita. Kljub temu pa poželenja ne bi smeli zamenjevati z ljubeznijo.

Prava ljubezen ne pozna ljubosumja Predstave o ljubezni brez ljubosumja so ideal, ki ga bomo težko dosegli. Zdrava mera ljubosumja je tudi del dobrega odnosa, saj tudi s tem vemo, da partnerju ni vseeno za nas. Toda ljubosumne scene razmerja zagotovo ne krepijo, prav nasprotno. S takšnim ravnanjem partnerja omejujemo in mu kažemo, da nismo prepričani sami vase, ter želimo stvari spreminjati na silo.

Ne spreglejte