Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 12. 2013,
18.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

praznik božič novo leto stres nakupovanje prijatelji

Sobota, 7. 12. 2013, 18.30

8 let

Kako pregnano pregnati predpraznični stres

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V času pred božičnimi in novoletnimi prazniki veliko ljudi živi pod stresom. Kot da ni dovolj, da na nas pritiskajo z vseh strani, to ljudje pač počnemo tudi sami sebi.

Vsakodnevne tegobe, finančne stiske in službene zdrahe pripomorejo k stanju, ki mu rečemo stres. A že dolgo je znano, da se stres še poveča v času pred prazniki. Očitno torej delujemo tako, da namesto, da bi se praznikov veselili, si vse bolj kot se bližajo, nakopljemo na glavo več stresa. Da bi se ga ubranili smo vam pripravili 10 pregnanih načinov kako zmanjšati predpraznični stres za katere močno upamo, da vam bodo pomagali.

Ne kupujte zadnji trenutek. Če boste praznične nakupe daril opravili pred 20- decembrom boste prihranili veliko dobre volje in tudi nekaj denarja. Cene so zadnje dni pred prazniki višje.

Pripravite preprosto večerjo za povabljene, saj komplicirane stvari zvenijo dobro, a vzamejo veliko časa in s tem tudi dobrih živcev. Kuhajte nekaj, kar že znate, da zmanjšate napetost in da ne boste na koncu klicali hitre dostave hrane.

Pravočasno kupite vsa živila. Zadnji dan decembra ali dan pred Božičem bodo trgovine nabito polne in v njih se bo trlo ljudi. Če boste med njimi vam skoraj lahko garantiramo manjši živčni zlom približno vsake pol ure.

Oblecite se primerno temperaturam in letnemu času, če se boste odločili, da boste silvestrovali na prostem ali obiskali Polnočnico. Mraz za Božič vas lahko za novo leto položi v posteljo in verjetno to ni tisti seksi razlog zaradi katerega bi želeli najdaljšo noč v letu preživeti med rjuhami.

Če se odpravljate na daljšo pot z avtomobilom potem se pripravite na gnečo na cestah. Bolj, ko se bliža konec starega leta, večja je gneča na cestah in mestnih vpadnicah. Na pot se raje odpravite prej, saj niste Božiček, ki s svojimi sanmi lahko leti po zraku.

Prijatelje, ki jih želite videti in srečati pred novim letom obiščite čim prej. Roko na srce, sploh ni pomembno kdaj se boste našli, pomembno je, da čas preživite skupaj, ne glede na bližino silvestrovega. Tistih, ki jih ne želite videti pa tako ali tako ne boste obiskali, kajne?

V službi pravočasno postorite vse kar imate za narediti, da vam stroga šefica, ki ste jo sicer želeli osvajati na novoletni zabavi ne bo pokazala kazenskega kartona in boste edini ostali v pisarni medtem, ko se bodo drugi vaši sodelavci zabavali. Ne pozabite: kdor prvi pride, prvi melje.

Ne pozabite na sorodnike in jim pravočasno napišite novoletne in božične voščilnice. Če jih boste oddali zadnji dan pred prazniki bodo k njim prispele prepozno, vi boste izpadli neolikani, pa še zelo veliko možnosti imate, da vas bodo naslednje leto "povsem slučajno" pozabili dodati na seznam tistih, ki prejmejo prijetne novoletne želje po pošti.

Poskušajte se odpovedati številnim predprazničnim pohodom po mestu, ki se vedno končajo s kozarcem v roki in glavobolom naslednji dan. To vas izčrpava in zaradi takšnih "podvigov" zlahka tudi zbolite, saj alkohol slabi imunski sistem.

Predzadnji dan starega leta se prepričajte, da imate vse potrebno za novoletno zabavo. Če boste gostitelj v glavi preštejte ljudi, ki bi morebiti, če bodo pregloboko pogledali v kozarec, lahko prespali pri vas, da ne boste prišli v prostorsko stisko. Če pa slučajno za seksi bitje, ki vam bo všeč zmanjka prostora … No, to zagato boste pa že rešili sebi v prid, kajne?

Ne spreglejte