Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 1. 2014,
7.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

seks

Ponedeljek, 6. 1. 2014, 7.06

8 let

Kaj smo se o seksu naučili leta 2013?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Morda veliko, morda nič novega, vsekakor pa nekaj zanimivih stvari, na katere vas bomo z veseljem spet spomnili.

Več seksa, več denarja Raziskave so pokazale, da se ljudje, ki veliko seksajo, počutijo bolj samozavestni, zato so bolj uspešni pri delu in zaslužijo več denarja. In ker zaslužijo več denarja, so bolj privlačni, zato imajo več priložnosti za seks.

Enakopravnost velja Ameriške raziskave so potrdile, da se pari, ki si razdelijo gospodinjska opravila, veliko bolje razumejo kot tisti, ki tega ne počnejo. Resda v spolnosti ne izgorevajo v strasti, so pa na splošno bolj srečni in zadovoljni.

Seks zdravi glavobol Seks poveča količino hormona sreče, endorfina, zaradi katerega se telo začne odzivati drugače na bolečino. To so znanstveniki ugotovili marca, zato glavobol ne more biti več razlog, zaradi katerega bi se mu odpovedali, pa naj gre za moške ali ženske.

Seks po porodu Zdravniki novopečenim materam svetujejo, naj se seksa vzdržijo šest tednov, najnovejša odkritja, ki jih je objavil International Journal of Obstetrics and Gynaecology, pa so pokazala, da kar 78 odstotkov žensk začne seksati v dvanajstem tednu. No, to ne velja za vse oblike spolnosti.

Neobvezen seks Ne glede na razširjeno prepričanje, da mladi danes nebrzdano seksajo, raziskave kažejo, da ni čisto tako. Prvič, veliko pogosteje uporabljajo zaščito, in drugič, raje prakticirajo serijsko monogamijo, to je zvestobo le enemu partnerju, ki ga po določenem času zamenjajo.

Do orgazma v eni noči? Ženske, ki si rade privoščijo enonočno spolno avanturo, običajno ne doživijo orgazma, zato pa to veliko bolje uspeva ženskam, ki imajo redne spolne odnose z enim moškim oziroma so v stabilnem razmerju.

Seks in zanositev Oktober je prinesel ameriško raziskavo, ki je pokazala, da so ženske najbolj razpoložene za seks med ovulacijo, ker so takrat najbolj plodne. Narava je torej naredila svoje.

Moška kontracepcija Znanstveniki so prišli do odkritja, ki bi lahko delovalo kot kontracepcijska tableta za moške, tako da uporabijo posebno tehniko, s katero preprečijo, da bi moški doživel vrhunec z izlivom. Po mnenju znanstvenikov to ne vpliva ne na njihovo plodnost ne na njihov libido, moški pa si mislijo svoje.

Hujšanje s seksom Seks je lahko izvrstno orožje v boju z odvečnimi kilogrami, saj v njem uživate in hkrati porabljate kalorije: med eno minuto vročega seksa moški porabijo 4,2 kalorije, ženske pa 3,1. To je bolje kot sprehod in slabše kot tek.

Tudi netopirji seksajo oralno Moški netopirji neke posebne vrste (Pteropus Giganteus) pred penetracijo svojo samico oralno zadovoljijo. Ne ve se, ali zato, da bi povečali možnost oploditve, ali ker odstranjujejo semena prejšnjega samca.

Ne spreglejte