Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 11. 2012,
17.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 17. 11. 2012, 17.48

8 let

Česa se ženske pri spolnosti najbolj bojijo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prvi spolni odnos z novim partnerjem ponavadi ne za žensko ne za moškega ni najbolj sproščen, saj med seksom premišljujemo marsikaj.

Poleg tega, da se sprašujemo, če mu/ji bo všeč moje telo, kakšen bo seks, se bova ujela, pa nas skrbi tudi, da med predajanjem spolnim užitkom ne bomo naredili kaj narobe. Strah žensk pred prvo spolnostjo pa se razlikuje od strahu moških.

Mu bom telesno všeč? Ženske se med in pred seksom s svojim videzom vsekakor bolj obremenjujejo kot moški. A pretirana nesamozavestnost lahko uniči celoten seks, saj boste, namesto da bi uživale in se sprostile, razmišljale le, kako ste videti med določenim aktom. Obremenjevanje s celulitom in odvečno telesno težo pa je popolnoma odveč, saj vaš partner vaših "napak" v navalu strasti sploh ne bo opazil. Moški med predigro in seksom namreč ne razmišlja o vašem nekoliko prevelikem trebuščku ali zadnjici, temveč se enostavno preda užitku. Zapeljive in lepe se boste počutile in boste to tudi izžarevale šele takrat, ko boste sebe sprejele take, kot ste – s celulitom ali brez njega.

Mu bom tam spodaj všeč? Ta seksualni strah imajo predvsem nekoliko mlajše in neizkušene ženske, saj niso prepričane, kakšen videz in okus naj bi imela vagina. A zavedati se morate, da je tako, kot je drugačen vsak penis, drugačna tudi vsaka vagina. Pomembno je le, da ste spodaj čiste in urejene – kaj za vašega partnerja pomeni biti urejena, pa se boste morale pozanimati pri njem. Nekateri imajo namreč rajši nekoliko bolj naraven videz, nekateri pa nekoliko bolj trendovskega. Pretirano umivanje vagine vsekakor ni koristno, saj s tem uničimo naravno vaginalno floro.

Ga bom seksualno zadovoljila? Ker ima vsak moški drugačne želje, pravega recepta za zadovoljitev moškega ni. Najboljši recept je pogovor, saj lahko tako veliko izveste o partnerjevih seksualnih željah, in seveda, da opazujete, kako se odzive na vaše dotike. Nekateri imajo namreč raje grobe prijeme, nekateri pa nežne in čutne. Če bo vaš partner na vaše dotike odgovoril z vzdihljaji in globokim dihanjem, vsekakor igrate na pravo struno. V nobenem primeru pa partnerja ne boste pustile ravnodušnega z oralnim seksom in draženjem celotnega telesa.

Pogost seksualni strah pa je tudi boleč seks in možnost zanositve. Oba strahova pa lahko z dobro predpripravo – kondomom in lubrikantom – v večji meri odpravimo.

Ne spreglejte