Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 3. 2016,
12.40

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Si.mobil

Foto: Klemen Korenjak
Video: Dean Gostimirovič

Natisni članek

nagradna igra Si.mobil advertorial

Sreda, 2. 3. 2016, 12.40

2 meseca, 2 tedna

VIDEO: Že na štartu je bilo jasno, da se bo zgodilo nekaj posebnega

Vsebino omogoča Si.mobil

Foto: Klemen Korenjak
Video: Dean Gostimirovič

Preživeli smo popoln zimski dan - v družbi razigranih haskijev in naše nagrajenke Saše, ki je na snežno pustolovščino povabila tudi fanta in nečaka.

Sončno zimsko jutro je kar klicalo po pustolovščini. Kmetijo Vilija Petacija, ki leži visoko nad Vitanjem, je po nekajmesečni snežni suši končno pobelil sneg in nam tako omogočil idilo, ki jo ponavadi doživljajo samo največji pustolovci na daljni Aljaski.

Po zasneženih pobočjih tamkajšnje pokrajine nas je vodila navigacija, ki je s pomočjo Simobilovega omrežja 4g/LTE na tablici delovala brezhibno. Na cilju nas je veselo pričakal Vili, lajajoči pozdrav pa so nam namenili tudi njegovi haskiji, ki so v pesjaku že nestrpno čakali, da jih vpreže v sani.

Najprej hitra lekcija, potem pa na štart!

Naša zadnja nagrajenka natečaja Nepozabna doživetja se je že na samem začetku odločila, da bo svojo nagrado delila s svojimi najbližjimi. K Viliju je zato povabila še fanta, svaka in svakinjo ter njuna dva otroka, ki sta se na kmetiji čisto razživela.

Vili je sprva vpregel samo štiri haskije, saj je našo druščino odpeljal najprej na manjši ogrevalni krog. Saši je v nekaj minutah razložil vsa osnovna navodila vožnje s sanmi, v naslednjem trenutku pa je že sama poganjala štiri razigrane haskije, ki so ji po nekaj metrih dali vedeti, da so na ta izlet čakali z nestrpnostjo. Najprej je na sani stopila Saša, ki je hitro pokazala, da je iz pravega testa. Petletnega Žigo in triletno Evo je na preizkusni krog odpeljal kar Vili, ki je nato kmalu dal nov ukaz: "Zdaj grem še po dva psa, da vas odpeljem na malo bolj razgibano pot."

In res, kmalu se je vrnil s še hitrejšimi sanmi, ki jih je zdaj poganjalo kar šest haskijev. Ker je bila tokratna steza nekoliko bolj zahtevna, je pse vodil kar sam, Saša se je le udobno namestila in uživala. Najprej po klancu navzgor, potem pa še hitro drvenje navzdol, ki je bilo po besedah nasmejane Saše na trenutke celo nekoliko adrenalinsko.

Za finale še ježa ponija

Po končani vožnji z vprežnimi sanmi je Vili najmlajšima pripravil posebno presenečenje: predstavil jima je majhnega šetlandskega ponija, ki je tako majhen in prikupen, da bi z lahkoto lahko tekmoval na avdiciji za film Moj mali poni. Otroka sta ga takoj vzljubila in zajahala.

"V filmu je videti veliko lažje!"

"Super je bilo, ampak priznam, mislila sem, da bo veliko lažje," nam je ob koncu vožnje povedala presrečna Saša. "Moraš imeti kar nekaj koordinacije, kondicije in ravnotežja. Na filmih in na televiziji je videti veliko lažje," je dodal. Kljub temu bo ta izlet v njenem spominu ostal kot nepozabno doživetje, ki bi ga rada še kdaj ponovila. Očitno se bo to zgodilo zelo kmalu, saj jo je Vili povabil še na vožnjo na Roglo, kjer se velikokrat zadržuje s svojimi haskiji. Takrat bo vajeti vzel v roke tudi njen fant Matej, ki je bil nad psi navdušen.

Doživetij je konec: katero vam je bilo najbolj všeč?

V družbi Simobilovega hitrega omrežja 4G/LTE smo našim bralcem omogočili šest nepozabnih doživetij – od adrenalina do ležernega guganja po slovenskem Jadranu. Simobil je bil z nami povsod in nam omogočil, da smo sanje naših bralcev za vedno ovekovečili prek digitalnih kanalov – v zraku, avtomobilu, na morju in snegu –, skupaj smo zapisali šest zgodb, šest pustolovščin in predvsem šest nepozabnih trenutkov.

Ne spreglejte