Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 1. 2016,
15.42

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

mama oblačila nasvet trik

Ponedeljek, 11. 1. 2016, 15.42

1 leto, 1 mesec

Oblecite se udobno, a elegantno: triki za aktivne mame

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Aktivne mame potrebujete udobna oblačila, nedvomno pa ste rade tudi lepo urejene. Možno je oboje hkrati - tukaj je nekaj nasvetov, katere kose izbrati.

"Sem močnejše postave, večinoma sem doma z otroki," nam je pisala bralka. "Tudi doma in ob redkih izhodih s prijatelji bi rada bila prijetno in udobno urejena, a se sama kar nekako ne znajdem." Za pomoč smo povprašali stilistko in vizažistko Petro Fröhlich, ki je naštela nekaj predlogov, katere kose garderobe izbrati.

Osnovna majica

Majico, ki se lepo prilega, ampak ni oprijeta, nujno potrebuje vsaka mamica. Če najdete kroj, ki vam lepo pristaja, jo kupite v beli in črni ter sivi ali svetlorjavi oziroma kar v vseh teh barvah. Za te osnovne kose oblačil je pomembno, da so iz kakovostnih materialov, saj jih boste veliko nosili in zato ne želite, da bi se med pranjem skrčili ali se razvlekli.

Džins

Po rojstvu otroka se žensko telo spremeni, zato kroji z nizkim pasom niso več najboljša izbira. Poiščite kroj z višjim pasom, džins pa naj bo dobro raztegljiv. Najboljši kroj je t. i. boyfriend jeans, saj so tovrstne hlače najbolj udobne in lepo izpadejo na močnejši postavi. Džins lahko kombinirate k osnovni majici, z modnimi dodatki pa videz dodelate ali v elegantnega ali v sproščenega.

Blazer/jakna

K majici in džinsu oblecite daljši anorak, dolgo jopico, jakno iz džinsa ali eleganten blazer – odvisno od priložnosti.

Srajca s kratkimi ali dolgimi rokavi in tunika

Poleg majic je pomembno, da imate v svoji garderobi tudi pisano ali živobarvno srajčko, ki je udobna, a hkrati primerna za takrat, ko se želite malo bolj urediti in se počutiti čudovito, ko greste ven s prijatelji. Srajco lahko kombinirate k ohlapnim elegantnim hlačam z visokim pasom in k jopici.

Odlična izbira so tudi tunike, ki so lahko bombažne ali kot dolg pulover, ki se ga odlično kombinira k pajkicam in hlačam.

Udobni čevlji

Če še nimate balerink, jih morate kupiti, saj so udobne, pa še odlično se podajo k vsemu. Bele ali črne "casual" superge so prav tako odlična izbira za aktivno mamico.

Za posebne priložnosti so odlični tudi čevlji s polnim podplatom, saj noge naredijo elegantnejše, obenem pa so veliko udobnejši kot običajni salonarji.

Dodatki

Modni dodatki so vaši najboljši prijatelji, ko je treba osnovnim kosom garderobe dodati malo značaja. Za popestritev garderobe so še posebej lepi in trenutno zelo v trendu pisani okrogli šali.

Ne spreglejte