Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 9. 2011,
17.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 1. 9. 2011, 17.08

8 let

Lani "vojna" modelk, letos zatišje ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zadnjič smo pisali o glavnih akterkah iz naših modnih resničnostnih oddaj, zdaj pa nas zanima, kaj se je po lanski bitki za gledalce zgodilo letos. Zakaj modna suša, ko pa je bil lani pravi orkan?

Majhna ciljna skupina

Lani je med modnimi navdušenkami, in seveda tudi navdušenci, završalo: "Prihaja slovenska različica Top modela!" Tistega Top modela, ki nas je že leta prej v ameriški, avstralski ali britanski preobleki navduševal z najrazličnejšimi dekleti, vedno zanimivimi nalogami in fotografiranji ter dobrimi voditeljicami in žirijo. Končno je bila tudi Slovenija del te velike modne zgodbe in tako smo lansko jesen gledali prvo sezono Slovenskega top modela. Programski direktor TV3 Igor Gajič pravi, da je težko reči, kaj se je zgodilo s to modno resničnostno oddajo. "Ustvarjamo druge oddaje, uvajamo nove formate in gremo naprej. Lani smo bili trendseterji na tem področju. Bili smo prvi in mislim, da nam je uspelo. Drugi so nam sledili. Odzvali so se na hitro, kar se je kazalo tudi v kakovosti njihove produkcije."

Doda, da so bili odzivi na oddajo dobri in da jim gledalci še danes pošiljajo pisma, v katerih pravijo, da si želijo videti nadaljevanje. "Težava je bila le v tem, da je ciljna skupina takšne oddaje zaradi majhnosti slovenskega trga res majhna. A v njej je bil odziv nadpovprečen. Oddaja je res požela velik uspeh." Gajiča smo povprašali tudi, ali bo Slovenski top model ostal le pri eni sezoni. Pravi, da nikoli ne reci nikoli in da se morda v prihodnosti spet lotijo Top modela ali kakšne druge lepotne resničnostne oddaje, in doda, da so se trenutno usmerili v drugačne programe in formate.

Ponudbo morajo ves čas osveževati

Letos na programu ne bo niti Supermodela Slovenije, ki ima v Sloveniji že nekajletno tradicijo. Na njihovi spletni strani pravijo, da je tekmovanje že vrsto let na najkakovostnejšem nivoju in se od drugih lepotnih tekmovanj razlikuje predvsem po tem, da finalistkam ponuja odlično izhodišče za začetek mednarodne kariere v modni industriji. Izbor za prestižni naslov Supermodel Slovenije pa prireja slovenska agencija Model Group, katere lastnica je Maja Raspopović, v sodelovanju s televizijsko hišo POP TV. Tekmovanje je na televizijske zaslone prišlo pred dvema letoma v obliki petih tridesetminutnih oddaj, ki so jih predvajali na Kanalu A. Lani pa se je ponudba izboljšala in razširila tudi na nov televizijski program Pop Brio. Ustvarjalci so sicer vztrajali, da oddaja ni nikakor podobna licenčnemu Top modelu, a dejstvo je, da smo lani imeli dve zelo podobni resničnostni oddaji. V službi za odnose z javnostmi v PRO PLUS nam ravno tako zatrjujejo, da se ni zgodilo nič pretresljivega, čeprav oddaje letos ne bo.

"Televizijske programe moramo osveževati z novimi idejami in koncepti, če želimo obdržati pozornost gledalcev. Letos smo se zato odločili, da bomo gledalcem programa Pop Brio kot novost domače produkcije ponudili igrano serijo Na Terapiji." Na opazke o podobnosti oddaj pa odgovarjajo, da gre za dve različni oddaji in dva različna koncepta. "Medtem ko je Slovenski top model oddaja, narejena po tujem licenčnem formatu, smo oddajo Supermodel Slovenije od začetka do konca razvili sami. Bistvena razlika pa je bila tudi v nagradi in posledično priložnosti za delo v modni industriji." Dodajo, da so bili z odzivom gledalcev zelo zadovoljni in da je oddaja dosegla vsa pričakovanja.

Ali sta oddaji zadostili vašemu modnemu apetitu, presodite sami, resnica pa je takšna, da bi letos, če bi čakali na slovenske modne produkcije, ostali lačni!

Ne spreglejte