Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 5. 2013,
12.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

očala ličenje ličila mejkap

Ponedeljek, 13. 5. 2013, 12.01

8 let

Kako se naličiti, če nosite očala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Četudi so vaše oči skrite za očali, to ne pomeni, da se je treba odpovedati ličilom. Ravno zaradi očal je še toliko bolj pomembno, da oči poudarite s pravilnim ličenjem.

Za žensko, ki nosi korekcijska očala, je dobro, da pozna osnove ličenja. Niso več samo oči tiste, ki pritegnejo pogled, včasih so že okvirji očal sami po sebi modni dodatek, zato jih je treba uskladiti z mejkapom.

Odvisno od okvirjev Če imate ožje, temnejše okvirje, potem se izogibajte močnemu mejkapu na očeh in izberite nevtralne odtenke senčila. Veliki in debelejši okvirji, ki prekrivajo skoraj polovico obraza, dopuščajo bolj izrazito ličenje in celo zadimljene oči. Največ svobode pa omogočajo svetlejši okvirji in očala brez okvirja, kjer si lahko privoščite žive in intenzivne barve senčil.

Velja pravilo, da uporabite senčilo, ki je v skladu z barvo vaših oči: za modre oči oranžne nianse, za zelene oči rožnato-rjave in za rjave oči nežno vijoličaste odtenke. Nikakor pa naj se barve senčil, črtala ali šminke ne ujemajo z barvo okvirjev očal.

Daljnovidnost ali kratkovidnost? Pri ličenju je treba upoštevati tudi to, da so zaradi dioptrije oči skozi očala videti nekoliko popačeno. Pri kratkovidnih uporabnicah očal leče optično pomanjšajo oči, zato uporabite senčila v svetlejših barvah, tako da se proti zunanjemu kotu očesa prelivajo v temnejše odtenke. Dobra izbira so senčila, ki vsebujejo svetleče delce, saj to optično poveča oči. Oči lahko povečate tudi z belo barvico, s katero zarišete črto na notranjem robu spodnje veke.

Ženske, ki nosijo očala za daljnovidnost, pa imajo zaradi njih videti večje oči. Tako so napake pri ličenju še posebej opazne in tudi podočnjaki so lahko še bolj vidni. Zato uporabite dober korektor, da zakrijete podočnjake in ustvarite svežino okrog oči. Za veke so priporočljiva mat senčila, da preprečijo dodatno optično povečavo.

Obvezno črtalo za oči in maskara Ne glede na to, kakšni so vaši okvirji in dioptrija, pa vedno uporabite maskaro in črtalo za oči, četudi narišete le tanko linijo. Maskaro nanesite pazljivo, saj očala poudarijo slabo nanešeno maskaro. Nanesite jo le na zgornje trepalnice, saj lahko naličene spodnje trepalnice ustvarijo temno senco, ki bo videti kot podočnjaki.

Ne pozabite na obrvi Zaradi očal obrvi še dodatno izstopajo, zato poskrbite, da bodo lepo oblikovane in urejene. Lahko jih poudarite s svinčnikom za obrvi, tik pod lokom obrvi pa nanesite malo biserno belega senčila, ki privlači svetlobo.

Ne spreglejte