Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 4. 2013,
7.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 4. 2013, 7.06

8 let

Glasbenica v neudobnih čevljih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Sara, 20 let: metropolitanska poslovna gospodična, ki ljubi vse, kar je lepo

V tokratnem Uličnem stilu smo ujeli zgovorno 20-letno Mariborčanko, ki pravi, da jo zanima ogromno stvari, rada pa gre tudi iz ene skrajnosti v drugo. "Igram klavir in hodim na solo petje, zanimiva mi je tudi moda, posebej vintage kosi, rada raziskujem vzorce in različne stile. Obožujem umetnost in všeč mi je vse, kar je lepo," pove študentka novinarstva, ki sicer sanja o delu v tujini. "Če bi šla delat v tujino, se vidim v kakšnem kabaretu ali klubu, pred klavirjem."

Včasih si naredi spisek stajlingov Mariborčanka, ki študira v Ljubljani, se tako vsak teden seli iz glavnega mesta v prestolnico kulture, kar pa zahteva kar nekaj logističnih načrtovanj. "Včasih sem oblačila sem in tja 'vlekla' v stotih torbah, ampak sem kmalu ugotovila, da to ne bo šlo več. Morda se sliši malo smešno, ampak včasih si naredim spisek za cel teden naprej, kaj bi rada oblekla. Ne vržem kar nekaj nase, obleka mora imeti neko sporočilo."

"Zadnje čase se vsi sklicujejo na omare svojih babic, jaz tega nimam, nima kosov, ki bi me zanimali. Dosti oblek dobim od mame, od nje imam veliko nakita. Vse, kar danes nosim, je bilo od nekoga drugega. Večino stvari imam od mami, nekaj je res tudi babičinega in sestrinega, suknjič pa je iz trgovine iz druge roke. Rada predelam in ponosim stvari."

"Obožujem oblačila iz druge roke, všeč mi je ta ideja in v takšnih trgovinah preživim tudi veliko časa. Obožujem tudi nakit. Moja šibka točka so ure, tudi če ne delajo, in očala – teh imam verjetno več kot 30. Nisem za en par kakovostnih očal, všeč so mi tudi tista čisto običajna za nekaj evrov," še pove.

Ujeli smo jo s kričeče rdečimi dolgimi nohti. "Dolgi in nalakirani nohti, spiljeni v konico, so mi blazno všeč, ampak si jih zaradi igranja klavirja ne morem privoščiti. Te umetne, ki jih imam zdaj, sem nalakirala in spilila sama, ampak mi hitro odletijo, zato niso stalna praksa, mi je pa všeč."

"Zaradi baleta me tesni čevlji sploh ne motijo" Sara prizna, da pogosto kupi pretesne čevlje, vendar je to sploh ne moti. "Imam zelo majhno nogo – številko 36 in pri kupovanju čevljev je tako: tisti številke 36 so mi ali prav ali pa premajhni, ampak vseeno jih kupim. Poleg tega so mi všeč tudi ubijalsko visoke pete, ampak sem takšne bolečine navajena, ker sem včasih trenirala balet. Lahko me tišči, kolikor hoče, pa kar potrpim."

Sara ne prisega zgolj na en slog, trenutno je v duhu metropolitanske, poslovne ženske. "Nisem pristaš enega sloga, ja – določeni detajli v nekih slogih, ampak ne samo enega. Zdaj sem v obdobju, ko sem bolj urejena."

Pa lasje? "Komaj mesec dni sem rdečelaska, se še privajam. Pri 16 letih sem imela rožnate in bila sem rejverka, pri 18 sem se odločila, da bom malo manj izstopala in se pobarvala na blond. Naravne lase imam temne in mi je beljenje poškodovalo lase, zato sem se odločila za spremembo. In ker grem vedno iz ene skrajnosti v drugo, sem rekla, da grem z blond na črno. Frizerka mi je rekla, če sem nora, in zdaj sem rdeča."

Ne spreglejte