Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 8. 2014,
12.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 18. 8. 2014, 12.10

8 let

Na oder Križank prihaja muzikal Evita

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V ljubljanskih Križankah bo drevi premiera muzikala z londonskega West Enda o eni najbolj karizmatičnih in vplivnih žensk Evi Peron.

Glasbo za muzikal Evita, ki velja za enega najbolj priljubljenih, je napisal sloviti Andrew Lloyd Webber, besedilo pa je spisal Tim Rice. Pod koreografijo in režijo ljubljanske postavitve se podpisuje Mykal Rand.

Muzikal govori o življenju, slavi, dobrodelnem delu in smrti Eve Peron (1919-1952), druge žene argentinskega predsednika Juana Perona, ki je uporabila vso svojo očarljivost in karizmatičnost, da se je bliskovito povzpela iz argentinskega predmestja na mesto prve dame države.

V ljubljanski postavitvi, ki jo bodo uprizorili v okviru Ljubljana festivala, bo v vlogi Juana Perona nastopil Kevin Stephen-Jones, ki ima za seboj bogato kariero opernega pevca.

Močan vpliv filma O muzikalu Evita je dejal, da se popolnoma zaveda močnega vtisa, ki ga je pustil film Evita režiserja Alana Parkerja z glamurozno in močno igralsko zasedbo z Madonno, Antoniom Banderasom in Jonathanom Pryceom. "Vendar je muzikal Evita še kaj več kot to. Tokratna zasedba je močna, dobri smo vokalno in igralsko. Veliko prostora pa prepuščamo tudi gledalkam in gledalcem in njihovi domišljiji," je dodal.

Kot Eva Peron bo nastopila Catriana Sandison. Che bo mladi Joel Harper Jackson.

Koreograf in režiser Mykal Rand je pred kratkim sodeloval pri novi produkciji muzikala Starlight Express v Veliki Britaniji, sicer pa slovi kot režiser in koreograf številnih predstav, kot so Jesus Christ Superstar, Hair, Smokey Joes Cafe, Rent in Golden Boy. Je tudi igralec. Trenutno študira filmsko režijo na Inštitutu SAE. Na Ljubljana Festivalu sodeluje četrtič.

Muzikal s 13-člansko igralsko ekipo in glasbeniki bo v Križankah na ogled še na ponovitvah vse do petka, 22. avgusta, so sporočili iz Ljubljana festivala.

Ne spreglejte