Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Neža Mrevlje

Četrtek,
21. 8. 2014,
9.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 21. 8. 2014, 9.54

8 let

Glamurozen in strasten muzikal Evita

Neža Mrevlje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tako kot je bila strastna in glamurozna Evita Perón, takšen je tudi muzikal o njenem življenju, ki ga je na Ljubljana Festivalu uprizorila 12-članska zasedba iz Londona.

Kljub močnim padavinam, ki so se začele tik pred v ljubljanskih Križankah napovedanim začetkom muzikal Evita in ki so dodobra premočile prostor za orkester in nekaj kablov, se je odrski dogodek z več kot polurno zamudo le začel. In to s polnim zamahom.

Enega od najbolj poznanih, večkrat nagrajenih muzikalov, ki govori o življenju, slavi, dobrodelnem delu in smrti Evite Perón, je v okviru Ljubljana Festivala izvedla vrhunska, 12-članska zasedba iz Londona.

Pod režijo in koreografijo odrske različice o ženi argentinskega predsednika Juana Peróna narejeni posebej za Ljubljana Festival se je podpisal Mykal Rand. Ustvarjalec, ki smo ga na festivalu lani spoznali v vlogi režiserja muzikala Briljantina. V naslovni vlogi je več kot prepričljivo, tako pevsko kot tudi gibalno in igralsko, nastopila Catriana Sandiso. Z očarljivim in karakternim glasom je uprizorila mladost, vzpon in smrt karizmatične ljubiteljice ljudstva.

S svojo pevsko interpretacijo je navdušil tudi Joel Harper-Jackson v vlogi Cheja, pripovedovalca zgodbe, komentatorja, največkrat tudi kritika Evite, njenega vzpona in ambicij. Juana Peróna je uprizoril Kevin Stephen-Jones.

Ob pesmih, ki so se vpisale v glasbeno zgodovino, kot na primer Oh, kakšen cirkus!, Buenos Aires, Mavrica in Presenetljivo dobra bi bila zate, se muzikal dramatično, z doseženim čustvenim vrhom, koncu približuje s pesmijo Ne joči za menoj, Argentina, ki se kot slutnja ali spomin na argentinsko ikono z melodijo pojavi že na začetku odrskega dela. Vso zgodbo pa konča Chejeva Žalostinka.

Telekomovo druženje z nastopajočimi in poslovnimi partnerji

Po predstavi so se gledalci družili z nastopajočimi. Podjetje Telekom je na pogostitev z ustvarjalci in ustvarjalkami muzikala povabilo svoje poslovne partnerje.

Ne spreglejte