Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 7. 2013,
8.38

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

ocenili smo izbor Gorenjska

Ponedeljek, 1. 7. 2013, 8.38

6 let, 7 mesecev

Top gostilne 2013 – Gorenjska

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Julij je čas, ko naša majhna ekipa amaterskih ekspertov pregleda delovanje gostinskih lokalov. Navadno začnemo z Gorenjsko in tudi letos ne bo nič drugače.

Samo za občutek – lansko sezono je najbolj gorat del domovine dokončno zaznamovalo odkritje blejskega trojčka Jagodic, Volčič in Štefelin. Fantje so v pičlem letu postali poleg kuharjev še veliki zvezdniki. V zadnjih mesecih so karte malce premešali.

Še ena stvar, ki je malce premešala ponudbo, so cene, ki so letos že kar občutno nižje kot v prejšnjih sezonah. Samo za razumevanje – picerij in špageterij pa tudi malic z ocvrtim sirom nismo pregledovali. Prva številka pred gostilno pomeni letošnjo uvrstitev, tista v oklepaju pa lansko.

1. (1.) Pri Danilu (Reteče pri Škofji Loki) Vrhunska kombinacija kreativne in lokalne kuhinje kuharice Vesne Čarman z morda najboljšo vinsko ponudbo v deželi. Člani JRE-ja s ceno hrane okoli 40 evrov na osebo.

2. (2.) Krištof (Predoslje pri Kranju) Poleg klasične in izvrstne kreativne kuhinje tudi vegetarijanska in celo veganska. Cena hrane okoli 45 evrov na osebo. Vinska karta pa ni več poudarjena.

3. (3.) Promenada (Bled) Ekskluzivna, a vrhunska kreativna kuhinja z ekstremno drago vinsko karto in kuharjem, ki je tudi TV-zvezda. Cena hrane tudi do 60 evrov na osebo.

4. (-) Vila Podvin (Mošnje) Uroš Štefelin se je spomladi iz blejskega hotela preselil še bližje Ljubljani in za kakšnih 10 evrov na jed ponuja predvsem (zelo) kreativno kuhinjo. Prenovljena hiša ima dostojno vinsko karto z vini na kozarec.

5. (4.) 1906 Triglav (Bled) V lokalu bodo morali zavihati rokave, da ne bodo utonili po Štefelinovem odhodu. Za zdaj so še v območju sodobne in kreativne kuhinje (z izjemnim razgledom na jezero). Cena hrane okoli 30 evrov na osebo.

6. (5.) Penzion Milka (Kranjska Gora) Klasična in lokalna kuhinja s ščepcem mednarodnih zgledov, brez vinske karte. Sijajen razgled. Cena hrane 30 evrov na osebo.

7. (6.) Vila Bella (Srednja Bela) Solidni kreativni meniji, ki jih menjajo glede na letne čase, in dostopna vinska karta. Cena hrane 35 evrov.

8. (9.) Pr' Bizjak (Zgornja Bela) Solidna klasična slovenska kuhinja z nekaj izleti v sodobnost, s pošteno vinsko karto in veliko travnato livado za poroke ali nogomet. Cena hrane 25 evrov.

9. (7.) Brioni (Kranj) ) Kreativna kuhinja, ki temelji na kakovostnih degustacijskih menijih. Članstvo v svetovni verigi JRE, ki ne rešuje povprečne vinske karte. Cena hrane okoli 40 evrov.

10. (8.) Ančka (Šenčur) Tradicionalna slovenska kuhinja s poudarkom na štrukljih v vseh oblikah in mesninah. Zdaj tudi s kar solidno vinsko karto. Cena hrane 25 evrov na osebo.

Ne spreglejte