TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 11. 2009,
19.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 1. 11. 2009, 19.52

8 let

Število žrtev gripe v Ukrajini narašča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Ukrajini je zaradi gripo ali hudih težav z dihanjem umrlo že 64 ljudi, je sporočilo ministrstvo za zdravje in dodalo, da je nova gripa smrti zagotovo botrovala v nekaj primerih, ne pa v vseh.

V državo je medtem že začela prihajati zdravstvena pomoč, za katero je Kijev zaprosil ob epidemiji nove gripe.

Število smrtnih žrtev gripe se je tako od nedelje povečalo za štiri, pri čemer so zdravstvene oblasti zaenkrat uradno potrdile le štiri smrti zaradi virusa A H1N1. Poleg tega je bilo po podatkih ministrstva za zdravje uradno potrjenih 14 primerov okužbe z novo gripo.

Zbolelo že 83.000 otrok Kljub temu pa naj bi za gripo zbolelo več kot 191.000 Ukrajincev, od tega 83.000 otrok. Večina okuženih prihaja iz zahodnih provinc Ukrajine, ki mejijo na Poljsko, Slovaško, Madžarsko in Romunijo.

Na letališču v Kijevu je sicer pozno v nedeljo zvečer pristalo letalo z zalogami zdravila tamiflu, ki ga je pričakala ukrajinska premierka Julija Timošenko. Tovornjak, poln tamifluja, je kot prva država, ki se je odzvala na poziv Kijeva k nujni pomoči, Ukrajini že poslala tudi Poljska.

Šole zaprte kar tri tedne V Ukrajini so epidemijo nove gripe uradno potrdili v petek. Vlada je zato na izredni seji sklenila za tri tedne zapreti vse šole, za prav toliko časa pa so prepovedali tudi javna zbiranja, kot so koncerti ali kino predstave. Timošenkova pa je napovedala tudi omejitve gibanja oseb iz ene regije v drugo.

V Turčiji šest smrtnih žrtev nove gripe Tudi v Turčiji so doslej našteli že šest smrtnih žrtev nove gripe; zadnji žrtvi sta 22-mesečni dojenček in 14-letni deček iz mesta Konya, ki sta umrla ponoči, so sporočili s turškega ministrstva za zdravje. Poleg tega je devet ljudi, okuženih z virusom A H1N1, v resnem stanju na oddelkih za intenzivno nego.

V državi se je prav danes začelo cepljenje proti novi gripi. Prednost bodo imeli zdravstveni delavci, poleg njih pa tudi romarji, ki se bodo ob hadžu odpravili v Meko.

Ne spreglejte