Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 2. 2018,
9.07

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Vsebino omogoča Coca-Cola HBC Slovenija

Natisni članek

advertorial Coca Cola olimpijske igre Pjongčang 2018 olimpijska bakla

Četrtek, 1. 2. 2018, 9.07

3 mesece, 1 teden

Slovenska bakla širila olimpijski duh

Vsebino omogoča Coca-Cola HBC Slovenija

Točno mesec dni pred zimskimi olimpijskimi igrami v Pjongčangu je 9. januarja pred Slovenskim olimpijskim izobraževalnim centrom v Ljubljani zagorela slovenska bakla.

Slovensko baklo so na poti po Sloveniji pospremile olimpijske legende. | Foto: Slovensko baklo so na poti po Sloveniji pospremile olimpijske legende.

Z namenom širjenja olimpijskega vzdušja je nato začela svoje popotovanje po Sloveniji. Obiskala je sedem krajev, ki imajo bogato olimpijsko tradicijo – Mojstrana, Jesenice, Tržič, Celje, Velenje, Maribor, Črna na Koroškem –, in svojo pot 29. januarja sklenila v Ljubljani na predstavitvi olimpijske reprezentance Slovenije.

Slovensko baklo so pospremili številni olimpijci. Glavni med njimi je bil Tomaž Razingar, nekdanji kapetan slovenske hokejske reprezentance in zastavonoša na zadnjih zimskih olimpijskih igrah v Sočiju leta 2014, ki mu je bila na letošnjih olimpijskih igrah zaupana vloga vodje navijaškega letala.

Poudaril je: "S potovanjem slovenske bakle smo želeli vzbuditi olimpijski navijaški duh in odziv ljudi je bil fenomenalen. Z zadovoljstvom lahko rečem, da naše športnike v Pjongčangu čaka veliko podpore."

Jure Košir je pozval k brezmejni podpori športnikov.  | Foto: Jure Košir je pozval k brezmejni podpori športnikov.

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športih zvez je v sodelovanju s Coca-Colo obiskovalce spodbudil, da olimpijcem izrečejo dobre želje, ki jih bodo bodrile v daljni Južni Koreji.

Jure Košir, ki je slovensko baklo pospremil v Mojstrano, je še poudaril: "Navijanje naj bo v duhu pobude #vednopodpiraj. Torej da navijači stojimo ob boku našim športnikom ne glede na končni rezultat. Za nas so in ostajajo junaki."
Ne spreglejte