Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
1. 3. 2013,
13.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 1. 3. 2013, 13.38

8 let

Vitrancu znova kar telefonska zelena luč

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Snežna odeja je precej debelejša kot v prejšnjih letih, proračunska niti ne, pomembno pa je, da že 52. pokal Vitranc ni ogrožen.

Snežni kontrolor Mednarodne smučarske zveze Raimond Berger je organizatorjem moških tekem svetovnega pokala v Kranjski Gori oziroma Podkorenu znova izkazal izjemno zaupanje, tako da je "pregled" vitranške proge opravil kar prek telefona. Pri FIS so posledično že prižgali zeleno luč za veleslalom in slalom (9. in 10. marec), zadnji tekmi pred velikim finalom svetovnega pokala, dan zatem pa bo v Podkorenu na sporedu še finalni slalom evropskega pokala. "Snega imamo res dovolj. Na celotni progi debelina snežne odeje znaša vsaj 100 centimetrov. Površino smo po postopku vbrizgavanja vode tudi dodatno utrdili, dolgoročna vremenska napoved pa je prav tako relativno ugodna," vse skrbi, pomisleke in dvome odganja neumorni generalni sekretar pokala Vitranc Srečko Medven, zadovoljen tudi s pripravami ob progi in načrti za pester spremljevalni program. Le ta je v zadnjih letih postal že del železnega repertoarja, zato v Kranjski Gori za soboto, 9. 3., obljubljajo odmevno zabavo, na kateri bo med drugim nastopila tudi Siddharta.

Slovenska zastava kot vstopnica

Medtem ko so letos organizatorji tradicionalne Zlate lisice zabeležili celo rekorden obisk, za kar lahko "krivdo" pripišemo predvsem Tini Maze, pa se na Gorenjskem dobro zavedajo, da se bodo morali zadovoljiti z nekoliko nižjimi številkami. Poglabljanje večletne krize slovenske moške reprezentance namreč zmanjšuje zanimanje za domači tekmi, zato bodo organizatorji zadovoljni, če bodo skupaj zabeležili 15 tisoč obiskovalcev. V soboto jih pričakujejo približno 6 tisoč, v nedeljo pa naj bi se številka gibala med 8 in 9 tisoč. A čeprav organizatorji del prihodkov načrtujejo tudi s prodajo vstopnic, pa so se letos odločili tudi za zanimivo akcijo, ki ni prav nič gorenjsko obarvana. Vsak obiskovalec, ki bo na prizorišče prišel s slovensko zastavo (v višino mora meriti vsaj 60 cm), bo imel namreč prost vstop.

Kljub vsemu pa v Kranjski Gori verjamejo, da bo tudi tokrat končna finančna enačba pozitivna. Ogrozi jo namreč lahko le odpoved tekme. "Znesek že zagotovljenih sredstev znaša 1.260.000 evrov, stroške pa ocenjujemo na 1.221.000. Morda celo še manj. Kakorkoli že, presežek bomo vložili v naš poligon," poudarja Boris Pesjak, eden od podpredsednikov organizacijskega odbora, ki drži roko nad financami. Za slednje so znova poskrbeli tradicionalni pokrovitelji, že drugo leto zapored je med njimi tudi Hrvaška turistična organizacija. Pri slednji ocenjujejo, da je pokal Vitranc odlična izbira za promocijo. Zanimivo, tega, kot vse kaže, znova niso uvideli pri Slovenski turistični organizaciji, ki ni pristopila k projektu. Posledično bodo panoji na tekmi obiskovalce in gledalce pred malimi ekrani (lani naj bi tekmo v živo spremljalo 17 milijonov gledalcev) namesto na Bled in v Piran vabili v Dubrovnik.

Ne spreglejte