Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
12. 2. 2015,
11.13

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tina Maze Tone Vogrinec Planet TV

Četrtek, 12. 2. 2015, 11.13

8 let, 1 mesec

Tone Vogrinec o petih medaljah Tine Maze: Ni nemogoče, a … (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Sanjske predstave Tine Maze na SP v alpskem smučanju v Beaver Creeku ne puščajo ravnodušnega niti Toneta Vogrinca. Starosto slovenskega smučanja ne bi presenetilo, če bi Korošica osvojila pet medalj.

Slovenska smučarska junakinja Tina Maze je svetovno prvenstvo v Beaver Creeku odprla s srebrno medaljo v superveleslalomu, nato pa v smuku in superkombinaciji stopila na najvišjo stopničko. Odpira se ji možnost, da bi postala prva smučarka na svetu, ki bi na svetovnem prvenstvu osvojila medaljo v vseh petih disciplinah. Da je njen podvig izvedljiv, čakata jo še nastopa v veleslalomu (danes) in slalomu (v soboto), je prepričan tudi Tone Vogrinec, ki sporoča: "Tinin projekt osvojitve medalj v vseh petih disciplinah ni nemogoč. Bi pa vse, ki računajo na to, da bi Tina osvojila še dve medalji, opozoril, naj se ne prenaglijo," opozarja Mariborčan, s katerim so povezani začetki vzpona slovenskega smučanja. Sodeloval je v številnih vlogah. Sprva kot tekmovalec, nato kot dolgoletni trener in direktor slovenskih smučarskih reprezentanc, zdaj uživa v statusu upokojenca.

Dvakrat bo treba prispeti do cilja in napasti z vso močjo

Njegovo srce ob spremljanju nastopov slovenskih tekmovalcev še vedno poskakuje v divjih ritmih. Tako bo tudi danes, ko čaka 31-letno Korošico, po novem tudi najstarejšo svetovno prvakinjo v alpskem smučanju vseh časov, veleslalomski izziv.

"Treba bo dvakrat prispeti do cilja, napasti z vso močjo v obeh tekih, tudi takrat, ko bo proga malce slabša. Govorim o drugem teku," že nestrpno pričakuje današnjo tekmo. Prvi tek se bo po slovenskem času začel 15 minut čez 18. uro.

V soboto bo na sporedu še slalom, ki ga Vogrinec šteje kot določeno vrsto loterije: "Hitro se zgodi napaka in se lahko zajaha količek, ambicije pa gredo po vodi," se zaveda nepredvidljivosti slalomske preizkušnje, s katero bodo alpske smučarke sklenile tekmovalni spored na letošnjem svetovnem prvenstvu.

Mazejeva v Beaver Creeku piše zgodovino, saj naskakuje že jubilejno deseto medaljo v zgodovini svetovnih prvenstev, v soboto pa bi lahko pozdravila celo enajsto.

"Tina je danes prava legenda ne samo za Slovenijo, ampak tudi za svetovno alpsko smučanje. Še enkrat ponavljam, prava legenda," je v pogovoru za Planet TV priznal nekdanji prvi mož slovenskega smučanja, ki bo čez dva tedna na rojstnodnevni torti upihnil 73 svečk. Bo takrat nazdravljal tudi zgodovinskemu podvigu neustrašne Tine, ki se želi v Beaver Creeku na zmagovalni oder povzpeti še dvakrat?

Ne spreglejte