Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
1. 12. 2014,
7.06

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tina Maze slalom Aspen

Ponedeljek, 1. 12. 2014, 7.06

1 leto, 2 meseca

Tina Maze odločno nad kanadski urok

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Najboljša slovenska alpska smučarka Tina Maze ima lepo priložnost, da se v Evropo vrne kot vodilna tekmovalka svetovnega pokala.

"Vse ali nič. No, čeprav tudi deveto mesto po tistem skoku ni ravno nič," je po spodletelem poskusu napada na drugo zaporedno slalomsko zmago ugotovila Tina Maze, ki je v Aspnu po četrtem mestu v veleslalomu prvi del slalomske preizkušnje končala na drugem mestu, v finalu pa že v zgornjem delu proge storila veliko napako, ki jo je potisnila na končno deveto mesto. Kljub kančku grenkobe pa je Kolorado vsekakor lahko zapustila z dobrimi občutki, saj je dokazala, da v obeh tehničnih disciplinah spada v sam svetovni vrh.

Po štirih tekmah nove sezone se je povzpela tudi na tretje mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala. Pri tem je treba opozoriti, da vodilni smučarki veljata za izraziti specialistki za tehnični disciplini (Kathrin Zettel in Mikaela Shiffrin), podobno pa velja tudi za najbližje zasledovalke, tako da se Mazejevi ponuja lepa priložnost, da s konkurenčnimi nastopi v Lake Louisu skoči na vrh lestvice.

Obračun z Lindsey Vonn in kanadskim urokom

Dvakratno olimpijsko prvakinjo je kmalu po drugem slalomu sezone že čakala selitev v Lake Louise, kjer se bo s tradicionalnim podaljšanim hitrostnim koncem tedna nadaljevala sezona svetovnega pokala. Že v torek čaka smučarsko karavano prvi od treh načrtovanih treningov pred dvojno smukaško preizkušnjo (petek in sobota). Vsestranskim pticam selivkam iz ZDA se bodo v Kanadi pridružile tudi vse specialistke za hitri disciplini, pod okrepljenim sojem žarometov pa bo prav gotovo ameriška zvezdnica Lindsey Vonn, ki se po dobrih enajstih mesecih vrača v smučarsko druščino.

Vonnova, sicer Tinina večna tekmica, pa za njo še zdaleč ne bo edini izziv v provinci Alberta. Izkušena 31-letna Črnjanka se bo namreč skušala spopasti tudi s svojevrstnim kanadskim urokom. V svoji dolgoletni karieri je namreč na stopničkah za zmagovalke tekem svetovnega pokala stala v kar štirinajstih različnih državah. Med njimi pa ni Kanade, čeprav je v Lake Louisu v zadnjem desetletju zbrala že kar 27 nastopov, še dva pa v Whistlerju.

"V Lake Louisu sta vedno vladali Lindsey Vonn in Maria Höfl Riesch. Morda je zdaj čas, da se na vrh zavihtim tudi jaz. Gre za velik izziv," pravi Mazejeva, ki se zaveda, da na tehnično dokaj nezahtevni progi, s katero se bo skušala spoprijateljiti že med tednom, odločata predvsem občutek za drsenje smuči in njihova vrhunska priprava.

Ne spreglejte