Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 2. 2008,
20.05

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 1. 2. 2008, 20.05

8 let, 1 mesec

Prvenstvo v Val d'Iseru ni več ogroženo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Svetovno prvenstvo v alpskem smučanju leta 2009 v Val d'Iseru, s katerim so imeli zadnje mesece francoski prireditelji veliko težav zaradi zamud pri gradbenih delih, je zdaj kot kaže rešeno.

Do zastoja, ki je povzročil nemalo skrbi v FIS, je prišlo lani poleti. Zamude pri načrtovanju potrebnih objektov in smučarskih prog za SP so med drugim zahtevale tudi znano žrtev, saj je nekdanji francoski smučarski zvezdnik Jean-Claude Killy po številnih neuspešnih posredovanjih in opozorilih odstopil s položaja predsednika organizacijskega odbora.

"Lani smo imeli precejšnjo krizo. Ta je zdaj mimo, toda čaka nas še veliko dela. Toda zadnje politične spremembe in posredovanje francoske vlade ter regionalnih oblasti so zdaj povsem spremenili podobo," je bil ob obisku Val d'Isera zadovoljen predsednik FIS Gianfranco Kasper. "V zadnjih mesecih se je dobro delo obrestovalo. Zadovoljen sem." Kasper pa je vseeno izpostavil predvsem težave z izgradnjo večnamenskega objekta, v kateri bodo našli zatočišče organizacijske službe prvenstva in novinarji.

Prizorišče bodočega prvenstva si je ogledal tudi novi francoski športni minister Bernard Laporte. "Po vsem, kar sem videl, sem pomirjen. Prepričan sem, da bo prvenstvo uspešno," je o vročem kostanju, ki ga je dobil skupaj z novo službo pred tremi meseci, dejal Laporte. Nekdanji selektor francoske reprezentance v ragbiju je prepričan, da lahko Francija na smučarskem področju seže višje kot ji je uspelo v ragbiju, kjer je lani na domačem svetovnem prvenstvu izpadla v polfinalu.

V teoriji bo prvenstvo v Val d'Iseru eno najboljših v zadnjih letih. Francozi načrtujejo proge za ženske in moške na dveh ločenih strminah s skupnim ciljnim iztekom, kjer bo tudi prostor za gledalce. Ker prireditelji obljubljajo, da bo vstop prost, na tekmah od 2. do 15. februarja 2009 pričakujejo več deset tisoč navijačev.

Ne spreglejte