Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 1. 2024,
9.38

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

Thomas Aasen Markeng smučarski skoki

Torek, 30. 1. 2024, 9.38

4 mesece

Thomas Aasen Markeng

Norvežan po poškodbah končal kariero

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03
Thomas Aasen Markeng | Thomas Aasen Markeng je po številnih težavah s poškodbami, zaradi katerih na mednarodnih tekmovališčih ni skakal že skoraj tri leta, uradno naznanil konec kariere. | Foto Guliverimage

Thomas Aasen Markeng je po številnih težavah s poškodbami, zaradi katerih na mednarodnih tekmovališčih ni skakal že skoraj tri leta, uradno naznanil konec kariere.

Foto: Guliverimage

Norveški smučarski skakalec Thomas Aasen Markeng je v ponedeljek pri komaj 23 letih naznanil konec kariere. "Čeprav si srce in glava želita še malo poskočiti, se moram sprijazniti, da moje telo tega ne more," je na družbenem omrežju zapisal nekdanji mladinski svetovni prvak, ki mu poškodbe niso prizanašale.

Halvor Egner Granerud
Sportal Halvor Egner Granerud se začasno umika

Thomas Aasen Markeng je v sezoni 2018/19 napovedal, da v skakalni svet prihaja še en Norvežan, ki bi lahko mešal štrene pri vrhu. Na mladinskem svetovnem prvenstvu je osvojil zlato medaljo na individualni tekmi ter dve srebrni na ekipni in mešani ekipni tekmi. Istega leta je s 27. mestom v Willingenu debitiral v svetovnem pokalu in že v začetku naslednje sezone postal uspeh Vikingov na najvišji ravni. V Nižnem Tagilu je skočil do petega mesta, kar je njegov najboljši posamični rezultat svetovnega pokala, nato so se začele težave.

Na posamični tekmi v Klingenthalu je ob doskoku padel, si poškodoval križne vezi in meniskus levega kolena. V tekmovalni ritem se je vrnil v začetku januarja, osvojil točke in si nato spet poškodoval koleno. Po tej poškodbi se na mednarodna tekmovanja ni več vrnil, zdaj pa je vendarle sporočil, da se tudi ne bo.

Lovro Kos Peter Prevc Timi Zajc Domen Prevc
Sportal Zajc vesel, da je imel ob sebi Petra Prevca

"Z mešanico hvaležnosti in malo obžalovanja delim to novico. Po dolgih letih predanosti, trdega dela in neštetih spominih sem spoznal, da ne morem biti profesionalni športnik, tako da svoje skakalne smuči odlagam v kot. Po neštetih obiskih zdravnikov, operacijah in urah treninga je postalo jasno, da se ne morem vrniti na najvišjo raven. Čeprav je odločitev grenka, se veselim izzivov, ki so pred menoj," je med drugim zapisal na družbenem omrežju Instagram.

Njegova najvišja uvrstitev na posamičnih tekmah svetovnega pokala je peto mesto, z rojaki pa je skočil tudi na zmagovalni oder.

Nika Prevc Nika Križnar Ljubno 2024
Sportal Obe Niki na zmagovalnem odru! Kar šest tisoč navijačev uživalo ob Zdravljici.
Lovro Kos Peter Prevc Domen Prevc Timi Zajc
Sportal Zlati Slovenci v svojem svetu in z velikim nasmeškom na obrazu #video
Ljubno ob Savinji NIka Prevc Nika Križnar
Sportal "Imamo Niko, dobro ekipo in obetaven podmladek"
navijači Ljubno 2024
Sportal "Popolnoma jasno je, da športa brez gledalcev ni"

 

Ne spreglejte