Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
1. 2. 2017,
15.37

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

Natisni članek

Anders Fannemel Daniel Andre Tande Alexander Stöckl

Sreda, 1. 2. 2017, 15.37

6 let, 7 mesecev

Norveški skakalci se umikajo na trening

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

Foto: Sportida

Ta konec tedna bosta v Oberstdorfu dve posamični preizkušnji na prenovljeni letalnici, glavni trener norveške reprezentance Alexander Stöckl pa bo v Nemčijo pripeljal le tri od sedmih skakalcev. Preostali bodo doma trenirali, kar pa ni všeč svetovnemu rekorderju Andersu Fannemelu.

Slabše predstave so botrovale temu, da so se v norveškem taboru odločili, da na polete v Oberstdorf odpotujejo z okrnjeno zasedbo. Leteli bodo le Daniel Andre-Tande, Robert Johansson in Andreas Stjernen.

Pri preostalih je forma slaba, zato bodo prihodnje dni trenirali doma in misli usmerjali proti svetovnemu prvenstvu, ki bo konec februarja. Manjkal bo tudi svetovni rekorder Anders Fannemel, ki prav tako nima pravih občutkov na skakalnici.

"Vem, da Anders rad tekmuje, vendar je v trenutnem položaju to najboljša možnost"

Daniel Andre Tande podpira trenerjevo odločitev. | Foto: Sportida Daniel Andre Tande podpira trenerjevo odločitev. Foto: Sportida "Če povem po resnici, nisem zadovoljen s to odločitvijo. Morali bi se bolj pogovoriti o položaju. Razumem pogled trenerja in da je potrebno trdo delo za dober dosežek na svetovnem prvenstvu v Lahtiju. A rad tekmujem, zlasti na letalnici v Oberstdorfu," razlaga Fannemel, ki bo dalj časa treniral.

"Vem, da Anders rad tekmuje, vendar je v trenutnem položaju to najboljša možnost, pa čeprav vem, da bi se v Oberstdorfu lahko dobro odrezal," razlaga glavni trener Alexander Stöckl.

Na trenerjevo stran se je postavil Tande, ki je v skupnem seštevku na drugem mestu: "Z ekipo sem se bojeval za dobro mesto, vendar je vidno, da naša ekipna forma ni dobra. Moramo preizkusiti nekaj novega. Upam, da bodo skakalci, ki bodo trenirali doma, dobro delali in se vrnili pravi. Osredotočiti se moramo na svetovno prvenstvo v Lahtiju."

Norvežani so bili na zadnjih dveh ekipnih tekmah skromni peti, v pretekli zimi pa so prevladovali in celo osvojili pokal narodov. V tem trenutku so šele na četrtem mestu.

Ne spreglejte