Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 2. 2021,
17.10

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

1

Natisni članek

sapporo smučarski skoki Noriaki Kasai

Ponedeljek, 1. 2. 2021, 17.10

3 leta, 3 mesece

Na domačem pokalu daleč od želja

Kasai ne najde forme, a ohranja voljo in (olimpijske) sanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

1

Noriaki Kasai | 48-letni Noriaki Kasai kljub izostanku rezultatov poudarja, da še ni čas za konec kariere. | Foto Sportida

48-letni Noriaki Kasai kljub izostanku rezultatov poudarja, da še ni čas za konec kariere.

Foto: Sportida

Japonski skakalni veter Noriaki Kasai je ostal brez mesta v japonski A-reprezentanci, a kljub temu je odločen nadaljevati skakalno kariero. Konec tedna na domačem pokalu 48-letnik sicer ni izpolnil obljube, ki jo je dal hčerki, a še naprej zatrjuje, da še ni rekel zadnje. Tudi na višji ravni.

Po skromnih rezultatih v zadnji sezoni svetovnega pokala, v katerem je Noriaki Kasai debitiral pred več kot tremi desetletji, je veteran ostal brez mesta v japonski reprezentanci in s tem brez tekem na najvišji ravni. 

V tekočem tekmovalnem obdobju se je konec decembra sicer na lastne stroške odpravil na tekmi celinskega pokala v Engelberg, a zadoščenja ni dobil. Na obeh tekmah druge ravni je na 35. in 32. mestu ostal brez točk.

Opravil je nekaj treningov v Planici, nato pa se vrnil v domovino, kjer je pretekli konec tedna formo v družbi rojakov − manjkali so najboljši Japonci, ki sodelujejo v svetovnem pokalu − preveril na pokalu na Okurajami. Prvotno bi morali tam izvesti celinski pokal, a so ga zaradi razmer, povezanih s covid-19, odpovedali.

Na domačem pokalu, ki je potekal brez najboljših japonskih skakalcev iz svetovnega pokala, si je želel na vrh, a končal na sedmem mestu. | Foto: Sportida Na domačem pokalu, ki je potekal brez najboljših japonskih skakalcev iz svetovnega pokala, si je želel na vrh, a končal na sedmem mestu. Foto: Sportida Hčerki obljubil zmago, a ...

48-letnik si je obetal precej več. Hčerki je za peti rojstni dan "obljubil" zmago na pokalu, a je končal daleč za zmagovalcem Rikuto Watanabejem. V zahtevnih razmerah je zasedel sedmo mesto.

"Zahtevna tekma, ne samo zaradi vetra, ampak tudi zaradi gostega sneženja. Kljub temu čutim, da mi gre bolje, da se forma izboljšuje in da lahko ciljam tudi na zmago. Darila za hčerin rojstni dan tako ne bo," je domači sedmi sili razlagal Kasai, ki priznava, da ga spremljajo bolečine v hrbtu in kolenu, a ne namerava odnehati.

Močna volja

"Ne počutim se starega. Tudi če bi na prihodnjih olimpijskih igrah osvojil zlato, najverjetneje ne bi končal s skakanjem. Moja volja je močnejša od drugih stvari," je kleni Japonec dejal že pred sezono, pred katero ni skrival želje po nastopu na tekmovanju petih krogov v Pekingu 2022.

Kasai je upal na priložnost v svetovnem pokalu na domačih tekmah, na katerih bi zaradi nacionalne kvote lahko nastopil, a teh zaradi covid-19 ne bo dočakal.

Sapporo bi moral prihajajoči konec tedna gostiti posamični tekmi, a je vlogo gostitelja pozneje prevzel Klingenthal.

Najboljši Japonec zime v svetovnem pokalu je Rjoju Kobajaši na 11. mestu, Jukija Sato je 13.

Zadnje točke svetovnega pokala je osvojil marca 2019 v Planici. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Zadnje točke svetovnega pokala je osvojil marca 2019 v Planici. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Zadnjič med točkami svetovnega pokala v Planici 2019

Japonec je točke svetovnega pokala zadnjič osvojil pred skoraj dvema letoma, ko je bil na posamični tekmi v Planici v poletih 19., na ekipni pa je s kolegi zasedel četrto mesto.

Bor Pavlovčič - Willingen 2021
Sportal Poljski zvezdnik Pavlovčiča izrinil s stopničk, na vrhu Norvežana
Halvor Egner Granerud
Sportal Kaotična maratonska tekma izjemnemu Norvežanu, do točk štirje Slovenci
Ne spreglejte