Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 3. 2021,
15.11

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61

2

Natisni članek

Drejc Trojer Pavel Trojer Mark Vozelj Jaša Zidar mladinsko SP Kaja Marič Klara Vindišar Kaja Zorč Lena Repinc

Ponedeljek, 1. 3. 2021, 15.11

3 leta, 2 meseca

Obertilliach, mladinsko SP, sprint

Lena Repinc je mladinska svetovna prvakinja!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61

2

Komaj 17-letna slovenska biatlonka Lena Repinc je na mladinskem svetovnem prvenstvu v Obertilliachu osvojila zlato v sprinterski tekmi. To je že njeno drugo odličje na prvenstvu v Avstriji, v soboto je bila namreč srebrna na posamični tekmi. Današnji uspeh Repinčeve v konkurenci mladink so dopolnile še Kaja Zorč s šestim, Klara Vindišar z 12. in Kaja Marič s 25. mestom. Med mladinci je najboljšo slovensko uvrstitev dosegel Jaša Zidar z desetim mestom.

Repinčeva, ki je februarja na svetovnem članskem prvenstvu na Pokljuki debitirala tudi na tekmah najvišje ravni, je danes na šestkilometrski sprinterski preizkušnji zgrešila le enkrat in v cilj prišla 5,2 sekunde pred srebrno Italijanko Lindo Zingerle (1+0) ter 11,6 pred bronasto Nemko Selino Grotian (0+0).

"To je preprosto neverjetno, tekma je bila tako napeta. Še vedno procesiram, kaj se je zgodilo," je takoj po tekmi povedala mlada slovenska junakinja.

Kaja Zorč je bila na strelišču prav tako enkrat nenatančna, za zmagovalko je zaostala 36,7 sekunde, kar je bilo dovolj za izvrstno šesto mesto. Klara Vindišar je bila z enim zgrešenim strelom 12. (+ 43,7 sekunde), Kaja Marič pa z dvema 25. (+ 1:15,0).

Mladinci so se pomerili na 7,5-kilometrski preizkušnji. Najboljšo slovensko uvrstitev je s 100-odstotnim strelskim izkupičkom dosegel Jaša Zidar, ki je bil deseti, Mark Vozelj je bil 17. (0+2), Pavel Trojer 37. (0+2), Drejc Trojer pa 43. (0,2). Zmagal je Rus Denis Irodov, srebro je osvojil Italijan Fabio Piller Cottrer, bron pa Poljak Jan Gunka.

Tudi mlajši člani na prvenstvu v Obertilliachu nastopajo izvrstno, v nedeljo se je s srebrno kolajno na posamični tekmi okitil Alex Cisar, ki sicer že redno nastopa tudi v članski konkurenci.

Preberite še:

Sportal Srebro za Repinčevo na prvi tekmi mladinskega SP
Sportal Do srebrne medalje v Avstriji še Alex Cisar
Ne spreglejte