Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 9. 2011,
17.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 1. 9. 2011, 17.03

8 let

Goran Janus: Dokaz, da smo na pravi poti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski smučarji skakalci so v torek navdušili na tekmi poletne velike nagrade v Almatyju v Kazahstanu. Zmagal je Jurij Tepeš, drugi je bil Jure Šinkovec, še štirje pa so se uvrstili med prvih 30.

Dejan Judež je v Almatyju osvojil sedmo mesto, Mitja Mežnar je bil 12., Matjaž Pungertar 16., Tomaž Naglič pa 23. Konkurenca je bila nekoliko okrnjena, med drugim niso nastopili avstrijski skakalci, manjkali pa so tudi Robert Kranjec, Peter Prevc in Jernej Damjan. "Zadovoljni smo, ker smo odlično skakali kot ekipa. Konkurenca je bila res okrnjena, ampak je treba za tak uspeh skočiti res dobro. Tudi vremenske razmere niso vplivale na skoke, pogoji so bili za vse enaki. Fantje so formo stopnjevali že iz Hakube. Najbolj važno pa je, da so si s temi rezultati pridobili na samozavesti. Ta rezultaz je dokaz, da smo na pravi poti," je bil dobre volje trener slovenske skakalne reprezentance Goran Janus.

Tudi na tekmah v Hakubi minuli konec tedna so slovenski skakalci dosegli nekaj dobrih rezultatov, izstopal pa je spet Tepeš s sedmim in petim mestom. V deseterico se je na drugi preizkušnji prebil tudi Dejan Judež. "Vsi govorijo, da so rezultati v poletni sezoni dober pokazatelj, a zame je to manj pomembno. Ne oziram se preveč na te rezultate. Bolj važno je, da fantje stopnjujejo nastope, da se forma s treninga prenaša na tekmo in pa napredek, da so fantje zadovoljni. To pomeni, da bo tudi trenirati lažje in da bodo bolj motivirani za kondicijske in ostale priprave," je dodal Janus, ki je na mestu trenerja zamenjal Matjaža Zupana.

Medtem, ko so Tepeš in druščina bleseteli na mini azijski skakalni turneji, so se Kranjec, Prevc in Damjan pripravljali doma v Kranju. Do srede septembra bodo slovenski "orli" še naprej trenirali v Kranju in v sosednjem Beljaku, nato pa bodo odpotovali na priprave v Klingental v Nemčijo. Šele prvega oktobra bo v Hilzenbacu na sporedu nova tekma poletne velike nagrede v Hilzenbachu, dva dni pozneje pa bo na vrsti še zadnje dejanje poletne VN, finale Klingentalu.

Ne spreglejte