Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
1. 2. 2019,
20.10

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,56

3

Natisni članek

Timi Zajc Timi Zajc Gorazd Bertoncelj

Petek, 1. 2. 2019, 20.10

5 let, 3 mesece

Glavni trener Gorazd Bertoncelj po zmagi Timija Zajca

Bertoncelj je Zajca objel, nato mu rekel, naj izklopi telefon

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,56

3

Timi Zajc | TImi Zajc je 13. slovenski skakalec s posamično zmago v svetovnem pokalu. | Foto Sportida

TImi Zajc je 13. slovenski skakalec s posamično zmago v svetovnem pokalu.

Foto: Sportida

Tako kot Timi Zajc je tudi njegov trener Gorazd Bertoncelj dočakal prvo Zdravljico v svetovnem pokalu. Dosežka 18-letnega slovenskega skakalca, ki je zmagal v Oberstdorfu, se je razveselil, a je takoj poudaril, da ni govora o kakršnikoli evforiji.

Timi Zajc
Sportal Timi Zajc ima že zdaj "spomenik", ki ga bo spominjal na kariero #intervju

Timi Zajc, jutri si na Siolu preberite veliki sobotni intervju z njim, je v Oberstdorfu postal 13. slovenski skakalec, ki se je v svetovnem pokalu razveselil posamične zmage. Letalnica Heini Klopfer mu bo za vedno ostala v posebnem spominu, saj je na njej prekosil vse zvezdnike tega športa.

Sploh prvič se je soočil z velikanko in nemudoma navdušil. Po prvi seriji sicer ni kazalo, da bi bila zmaga realno dosegljiva, saj je za vodilnim Kamilom Stochom zaostajal za 18,4 točke. Zato pa je bilo dosegljivo tretje mesto, ki je bilo oddaljeno za vsega 3,4 točke.

Timi Zajc
Sportal Izjemna zmaga Timija Zajca: Noro!

Ko je slišal publiko, mu je postalo jasno

"Zadovoljni smo, a nismo evforični. Moramo delati naprej." | Foto: Vid Ponikvar "Zadovoljni smo, a nismo evforični. Moramo delati naprej." Foto: Vid Ponikvar "Po prvi seriji smo razmišljali, da je tretje mesto dosegljivo, medtem ko bi bilo za zmago treba poleteti daleč. V prvi seriji je imel Timi precej slabe razmere v zraku v primerjavi z vodilnimi. V drugo so bile boljše. Izravnalo se je torej," je po tekmi dejal glavni trener Gorazd Bertoncelj.

In Timi je v drugo naredil doskok pri 233,5 metra, s čimer je vnovič postavil osebno rekordno znamko. Iz poleta v polet je napredoval, za njim pa je na koncu zaostal tudi legendarni Stoch in slovenski mladenič se je skupaj z reprezentančnimi kolegi začel veseliti prve zmage v karieri. Na zmagovalnem odru sta mu družbo delala Dawid Kubacki in Markus Eisenbichler.

"Zadovoljni smo, a nismo evforični. Moramo delati naprej. Po Timijevem poletu smo precej budno spremljali tekmece, veter in njihove napake. Želeli smo, da pride čim višje. To mu je tudi uspelo. Moramo vedeti, da je tudi sam skrajšal polet in ni naredil telemarka. Zato smo se tresli, ker je tam izgubil kar nekaj točk. Povrhu vsega smo imeli zaslon, ki se je na koncu celo izbrisal in nismo mogli vedeti, kaj natanko se dogaja. S prostim očesom sem gledal dol in slišal odziv publike, potem ko je pri Stochu naredila 'aaaaaa'. Takrat sem vedel, da je zmagal, " je dogodke ob koncu tekme opisoval Bertoncelj.

"Za zdaj Timi kaže zrelo vedenje. Odgovoren je, na realnih tleh."

"Iskreno sem mu čestital in ga objel. Zdaj je pomembno, da se umiri in telefon izklopi. Vsaka zmaga prinese dodaten stres." | Foto: Sportida "Iskreno sem mu čestital in ga objel. Zdaj je pomembno, da se umiri in telefon izklopi. Vsaka zmaga prinese dodaten stres." Foto: Sportida V velik ponos mu je bilo poslušanje Zdravljice v čast Timiju Zajcu. Tudi on jo je kot glavni trener članske reprezentance prvič dočakal: "Ponosni smo bili, da smo jo slišali. Poslušal sem jo, nekateri so jo do konca odpeli."

In kaj je rekel ob prvem stiku s slovenskim junakom? "Iskreno sem mu čestital in ga objel. Zdaj je pomembno, da se umiri in telefon izklopi. Vsaka zmaga prinese dodaten stres. Dan je bil dolg. Pet poletov je veliko, saj sta pred nami še dva dneva," je odgovoril Bertoncelj in nemudoma poudaril, da ni čas za evforijo: "Za zdaj Timi kaže zrelo vedenje. Odgovoren je, na realnih tleh. Takšno držo mora zadržati."

Čeprav je bilo vse v znamenju člana SSK Ljubno BTC, pa so se med dobitnike točk zavihteli še trije. Anže Semenič je bil 19., Domen Prevc 20. in Anže Lanišek 24. Žigi Jelarju se v drugo serijo ni uspelo uvrstiti, na tekmo pa ne Tilnu Bartolu in Juriju Tepešu.

"Zelo smo zadovoljni z Semeničem, zlasti z drugim poletom. Izjemen je bil. Malce je spuščal in doskočil brez telemarka. Za Anžeta smo vedeli, da lahko dobro leti, ker je kazal dobro formo. Preprosto do zadnjega poleta ni naredil pravega. Z njim smo zadovoljni. Domen ima še kar nekaj rezerv. Tilen je imel slabši skoki v kvalifikacijah, Jelar slabšega v prvi seriji, Juriju pa se je ponesrečil v kvalifikacijah," je Bertoncelj še pokomentiral dosežke preostalih skakalcev.

V Oberstdorfu bosta v soboto in nedeljo še dve posamični preizkušnji in novi priložnosti, da slovenski skakalci v naši državi vnovič razveselijo ljubitelje tega športa.

Ne spreglejte