Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
1. 1. 2015,
9.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 1. 2015, 9.13

8 let

Dvakratni športnik leta na novega leta dan osredotočen na zbranost

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Danes se bo s tekmo v Garmisch-Partenkirchnu nadaljevala novoletna turneja, na kateri zelo dobro kaže Petru Prevcu, ki ne prehiteva dogodkov in se pripravlja s tekme na tekmo.

Na prvi postojanki v Oberstdorfu je Peter Prevc doživel deja vu, saj je bil tako kot lani tretji in je v igri za laskavo lovoriko. A skakalci, ki jih na novoletni turneji zanima velik uspeh, imajo pred seboj še šest skokov, kar je ogromno, tako da se lahko še veliko spremeni.

Dvakratni športnik leta pravi, da si bo prizadeval predvsem za to, da ostane zbran, saj se tudi on zaveda, da lahko že en skok nekoga povzdigne in spet drugega potlači: "Ostati moram miren še naprej. Gledati moram le dan za dnem, tekmo za tekmo. Ostati moram osredotočen na tehniko. V glavi moram imeti jasno predstavo, kako skočiti, se pripraviti …"

Na današnji tekmi v Garmisch-Partenkirchnu, ki je tradicionalno na novega leta dan, mu bo nasproti stal Čeh Roman Koudelka. Sprva je kazalo, da bo to Bolgar Vladimir Zografski, vendar so pri Čehu na dresu našli nekaj nepravilnosti in se mu dosežek v kvalifikacijah ni štel, tako da je na hitro postal izzivalec našega Prevca, ki bo imel tako še drugič po Oberstdorfu, kjer je premagal nesrečnega Simona Ammanna, težkega nasprotnika.

A Prevc, ki je lansko preizkušnjo v Garmischu končal na 18. mestu, je na treningu in v kvalifikacijah, kjer je imel tretji rezultat, pokazal, da ostaja zelo dobro razpoložen.

V skupnem seštevku turneje za vodilnima Avstrijcema Stefanom Kraftom in Michaelom Hayböckom zaostaja osem oziroma 1,1 točke, za njim so nato razvrščeni Kamil Stoch (devet točk za Prevcem), Anderas Kofler (9,1), Anders Fannemel (13,2) itd., na odličnem devetem mestu pa najdemo drugega Slovenca, Jerneja Damjana.

Bo Prevc v novo leto vstopil s kakšno posebno željo? "Ne potrebujem želja, ker vem, da lahko vse sam naredim," je odgovoril Prevc.

Ne spreglejte