Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 8. 2022,
7.33

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Jenson Brooksby Alex de Minaur Marie Bouzkova WTA ATP teniški globus

Ponedeljek, 1. 8. 2022, 7.33

1 leto, 9 mesecev

Teniški globus, 31. julij

Avstralec zmagal na turnirju v Atlanti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Alex De Minaur | Alex De Minaur je osvojil turnir v ZDA. | Foto Reuters

Alex De Minaur je osvojil turnir v ZDA.

Foto: Reuters

Avstralec Alex De Minaur je v finalu teniškega turnirja v Atlanti (708.530 dolarjev nagradnega sklada), kjer je bil tretji nosilec, premagal šestega igralca turnirja Američana Jensona Brooksbyja s 6:3 in 6:3. Italijan Jannik Sinner je osvojil turnir serije ATP 250 v Umagu. Kot drugi nosilec 597.700 evrov vrednega turnirja je v finalu premagal branilca naslova in prvopostavljenega igralca, Španca Carlosa Alcaraza, s 6:7, 6:1 in 6:1.

Alex De Minaur je slavil na šestem turnirju ATP v karieri, leta 2019 je bil najboljši tudi v Atlanti. Letos je prvič igral v zaključnem obračunu za naslov prav v olimpijskem mestu iz leta 1996. Brooksby še ni osvojil turnirja ATP, v finalu je klonil tretjič.

Avstralec je v polfinalu izločil Belorusa Ilijo Ivaško, v domačem obračunu je Brooksby ugnal četrtega nosilca Francesa Tiafoea.

Za 20-letnega Italijana Jannika Sinnerja je to prvi naslov letos in prvi na peščeni podlagi. Prejšnjih pet - Antwerpen 2021, Sofija 2021, Washington 2021, Melbourne 1 2021 in Sofija 2020 - je osvojil na trdih igriščih.

Za Španca Carlosa Alcaraza je to drugi izgubljen finale v dveh tednih. Prejšnjo nedeljo ga je v Hamburgu premagal prav tako Italijan Lorenzo Musetti. Letos je Alcaraz izgubil le sedem dvobojev, dobil pa jih je 42.

Alcaraz tako ostaja pri petih naslovih v sezoni in šestih v karieri. Premiernega je osvojil prav lani v Istri. Ne glede na poraz bo na novi razpredelnici ATP napredoval na četrto mesto.

Čehinja prepustila Rusinji le tri igre

Marie Bouzkova je osvojila turnir v Pragi. | Foto: Reuters Marie Bouzkova je osvojila turnir v Pragi. Foto: Reuters Čehinja Marie Bouzkova je zmagala na teniškem turnirju v domači Pragi in osvojila prvi naslov na turneji WTA. V finalu turnirja z nagradnim skladom 250.271 dolarjev je sedma nosilka nadigrala Rusinjo Anastasijo Potapovo s 6:0 in 6:3.

Štiriindvajsetletna Bouzkova, 66. igralka sveta, je do naslova prišla v četrtem finalu, prav tako pa je četrtič v zaključnih bojih nastopila Anastasija Potapova, sedma nosilka. Ostala je pri eni turnirski zmagi, letos je osvojila turnir v Istanbulu.

Garcia osvojila Varšavo

Caroline Garcia je bila v finalu boljša od tekmice iz Romunije. | Foto: Reuters Caroline Garcia je bila v finalu boljša od tekmice iz Romunije. Foto: Reuters Francozinja Caroline Garcia je zmagovalka teniškega turnirja WTA 250 v Varšavi. V finalu je 45. igralka na svetu in peta nosilka turnirja premagala Romunko Ano Bogdan s 6:4, 6:1. Za 28-letno Francozinjo je to deveti naslov v karieri in drugi letos po Bad Homburgu pred dobrim mesecem.

Garcia, ki je v Varšavi med drugimi premagala tudi prvo igralko sveta Igo Swiatek, je dobila osemnajst od zadnjih enaindvajsetih dvobojev. V finalih ima zdaj razmerje zmag in porazov 9-3, v zadnjih devetih finalih pa je slavila osemkrat.

Umag, ATP:

Finale:
Jannik Sinner (Ita/2) - Carlos Alcaraz (Špa/1) 6:7 (4), 6:1, 6:1.

Praga, WTA:

Finale:

Marie Bouzkova (Češ/8) - Anastasija Potapova (Rus/7) 6:0, 6:3

Atlanta, ATP:

Finale:

Alex De Minaur (Avs/3) - Jenson Brooksby (ZDA/6) 6:3, 6:3.

Polfinale:
Alex De Minaur (Avs/3) - Ilija Ivaška (Blr) 5:7, 6:2, 6:2
Jenson Brooksby (ZDA/6) - Frances Tiafoe (ZDA/4) 6:1, 6:4

Varšava, WTA:

Finale:

Caroline Garcia (Fra/5) - Ana Bogdan (Rom) 6:4, 6:1

Preberite še:

Carlos Alcaraz
Sportal Nov mejnik španskega teniškega bisera
Ne spreglejte