Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
8. 8. 2021,
17.54

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,46

1

Natisni članek

Rafael Nadal novak đoković Roger Federer

Nedelja, 8. 8. 2021, 17.54

2 leti, 9 mesecev

Roger Federer praznuje 40 let

Štirideset let Federerja: ga bomo še kdaj videli? #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,46

1

Roger Federer | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Danes svoj 40. rojstni dan praznuje Roger Federer, zagotovo eden od najboljših teniških igralcev vseh časov. Zimzeleni Švicar sprejema čestitke z vseh koncev sveta. Med drugim sta mu voščila tudi Novak Đoković in Rafael Nadal.

Le redko kdo si je mislil, da bo Roger Federer pri svojih 40 letih še vedno igral na najvišji ravni. Že pred leti so ga nekateri odpisali, a se je zmeraj vrnil. A tokrat se številni (ne)upravičeno sprašujejo, ali se mu bo še kdaj uspelo vrniti na najvišjo raven svetovnega tenisa.

Đoković: Upam, da boš še igral

Baselčan dobiva čestitke z vseh koncev sveta. Nanj se je z izbranimi besedami spomnili tudi Novak Đoković, trenutno prvi igralec sveta. "Štirideset, uh, kakšen jubilej je to. Še vedno navdihuješ in napreduješ na igrišču in ob njem. V veliko čast mi je, da zadnjih 15 let s teboj delim teniško igrišče, in upam, da boš nadaljeval igranje," je uvodoma povedal srbski teniški zvezdnik, ki upa, da bomo Federerja na igrišču videli tudi v prihodnje.

"Tenis te potrebuje. Hvala, ker si nam pokazal, da lahko pri teh letih igramo na zelo visoki ravni. Vse najboljše, želim ti veliko zdravja, ljubezni in sreče s tvojimi najbližjimi," je med drugim še povedal 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Čestitala sta mu tudi Nadal in legendarni Rod Laver

Na družbenih omrežjih sta se med drugim oglasila tudi Rafael Nadal in legendarni Rod Laver.

Teniški svet čaka, ali bodo Federerja pri 40 letih še videli igrati na najvišji ravni, saj po porazu v Wimbledonu še ni sporočil, na katerem turnirju bo igral. Pred dnevi je odpovedal nastop na turnirju serije masters v Torontu, še pred tem je na presenečenje številnih odpovedal olimpijske igre v Tokiu. In bolj ali manj je jasno, da v svoji športni karieri ne bo prišel do tako želene posamične zlate medalje.

Že po porazu v Wimbledonu so se pojavljala ugibanja, ali je bil to njegov zadnji nastop na sveti travi. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Že po porazu v Wimbledonu so se pojavljala ugibanja, ali je bil to njegov zadnji nastop na sveti travi. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Spet se pojavljajo ugibanja

Ugiba se, ali bo sploh igral na OP ZDA, zadnjem letošnjem turnirju za grand slam. To pa znova odpira razpravo, ali smo blizu njegovi športni upokojitvi. Federer je letos odigral le pet turnirjev, še najdlje je prišel na turnirju v Wimbledonu, ko se je prebil do četrtfinala.

Rafael Nadal
Sportal Rafael Nadal se je hitro poslovil od turnirja v Washingtonu
Roger Federer
Sportal Federer med številnimi, ki so odpovedali turnir v Torontu
Rafael Nadal
Sportal Nadal zaigral prvič po 11. juniju in se namučil za zmago
Ne spreglejte