Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 7. 2011,
14.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Katarina Srebotnik Samantha Stosur

Petek, 1. 7. 2011, 14.15

8 let

Srebotnikovi Wimbledon in št. 1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je s soigralko Kveto Peschke ulovila prvo lovoriko v ženskih dvojicah na turnirju za nagrado grand slam. V finalu sta nadigrali Nemko in Avstralko.

"Kata" in Čehinja Kveta Peschke sta tekmici v finalu dočakali šele v soboto. Na igrišču št. 12 je namreč potekal zaključek drugega polfinala, ki se je v petek pri rezultatu 5:5 v tretjem nizu zaradi slabe vidljivosti prekinil. Nadaljevanje je pripadlo Nemki Sabine Lisicki, polfinalistki med posameznicami in Avstralki Samanthi Stosur. Igralkama, ki ju odlikuje odličen začetni udarec. Finale pravkar poteka kot tretji dvoboj dneva na prestižnem osrednjem igrišču.

Po finalu najboljših posameznic, ki ga je dobila Čehinja Petra Kvitova, je sledil finale moških dvojic, kjer sta brata dvojčka Bob in Mike Bryan (ZDA) nadigrala Šveda Roberta Lindstedta in Romuna Horio Tecauja. Šele nato sta prišla na vrsto najboljša ženska para. Katarina Srebotnik v ženskih dvojicah pred sobotnim srečanjem še ni osvojila turnirja za nagrado grand slam. Štirikrat ga je v mešanih dvojicah, v ženskih pa je bila še vsakič, ko se je prebila v veliki finale, neuspešna. V Wimbledonu je tako izgubila finale pred štirimi leti.

Srebotnik: Oblile so me solze sreče

Letos je ''zapravljeno'' v Londonu nadoknadila z obrestmi, saj je v paru s Kveto v sklepnem dejanju zanesljivo preskočila nemško-avstralsko oviro. Po prepričljivi zmagi s 6:3 in 6:1 je postala prva Slovenka po nepozabni Mimi Jaušovec (OP Francije leta 1977 - med posameznicami) z osvojenim turnirjem za nagrado grand slam. Če odštejemo lovorike v mešanih dvojicah, ki že krasijo vitrine 30-letne Velenjčanke s stalnim prebivališčem v Dubaju.

Zmagovalki sta osvojili nagrado v vrednosti 250.000 funtov, pokal pa sta prejeli z rok princa Edwarda. ''Presrečna sem, ne najdem besed, ki bi opisale občutke sreče in veselja, ki jih doživljam. Cel turnir sem igrala odlično, verjela sem, da zmoreva iti do konca in to, kar se je dogajalo danes, je bila ena mojih najboljših iger v karieri in daleč največja zmaga. Zaključne zoge se ne spominjam, ker so me oblile solze sreče. Štirikrat sem bila že blizu, a sem zaradi velike želje pregorela. Danes pa je bil najin dan in končno nama je uspelo. Trinajst let po zmagi v mladinski konkurenci mi je uspelo dobiti tudi težko pričakovani grand slam turnir v ženskih dvojicah in to prav Wimbledon, ki sem si ga najbolj želela. Ko enkrat stopiš na osrednje igrišče tu, te oblije magičen občutek. Tega drugod ni," je po zgodovinskem dosežku dejala Srebotnikova, ki bo skupaj s Peschkejevo od ponedeljka naprej tudi št. 1 na svetovni jakostni lestvici.

Ne spreglejte