Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
1. 4. 2019,
10.28

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

1

Natisni članek

teniški globus Roger Federer

Ponedeljek, 1. 4. 2019, 10.28

5 let, 1 mesec

Roger Federer je priznal, da mu brez nje ne bi uspelo #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

1

Roger Federer | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Teniški igralec Roger Federer je v nedeljo v Miamiju osvojil še svoj 101. turnir serije ATP in pri svojih 37 letih še vedno navdušuje z igrami. Kot že večkrat se je tudi ob tej zmagi spomnil na svojo ženo Mirko, brez katere mu ne bi uspelo.

Roger Federer
Sportal Federer v eni uri do 101. turnirske lovorike

Marsikdo je v nedeljo, ko je Federer igral proti Američani Johnu Isnerju, pričakoval bolj izenačen finale, a je Švicar svoje delo opravil v nekaj več kot eni uri. S tem je osvojil še 28. turnir serije masters in v tem tekmovanju na večni lestvici zaseda tretje mesto.

"Brez nje to ne bi bilo mogoče"

Roger Federer je danes oče štirih otrok in ob njem vseskozi stoji njegova žena Mirka, na katero se je spomnil tudi ob zadnji zmagi. "Rad bi se zahvalil svoji ženi, ki zdrži vsa ta potovanja, pakiranja, mi pomaga in me podpira. Brez nje to ne bi bilo mogoče," je takoj po zmagi povedal eden najboljših teniških igralcev vseh časov in se ob tem zahvalil tudi svojim otrokom.

Roger Federer | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Zadnje čase mu je kar nerodno

Baselčan s svojim igranjem že nekaj časa polni teniške tribune in zdi se, da zadnja leta še nekoliko bolj. "Včasih je videti, kot da me ljudje pridejo gledat zato, ker ne vedo, ali me bodo lahko gledali zadnjič. Kot da sem nekakšna živa legenda in bodo svojim otrokom razlagali, da so me videli igrati ... V tem primeru mi je kar nekoliko nerodno, ampak dobil sem takšen občutek in to že velikokrat slišal," je povedal 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Roger Federer | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Že nekaj mesecev igra brez protibolečinskih tablet

Federer se je lani, natančneje od junija do oktobra, ubadal s poškodbo roke. V intervjuju za ESPN je razkril, da je trenutno zdrav. "Že nekaj mesecev igram brez protibolečinskih tablet, kar je pri mojih letih zelo pomembno. Kar zadeva moje zdravje, sem zelo zadovoljen, in če bi se lahko tako počutil do konca svojega življenja, bi to takoj podpisal. Mislim, da psihološko nimam nobenih težav. Na turneji se odlično počutim, s treningi nimam nobenih težav, fotografiram se, dajem avtograme, intervjuje. Vse te stvari so zame nekaj povsem običajnega. Vedno se lahko motiviram za trening ali dvoboj, tako da s tem nimam težav. Veliko težje bi bilo, če se ne bi dobro počutil, če bi se dolgočasil ali če bi bil nesrečen zaradi svojih rezultatov," je še povedal Federer.

Ne spreglejte