Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
1. 6. 2018,
10.15

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,50

Natisni članek

teniški globus OP Francije novak đoković Roberto Bautista Agut

Petek, 1. 6. 2018, 10.15

5 let, 11 mesecev

OP Francije

Pred dnevi je izgubil mamo, a vseeno igra na OP Francije

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,50
Roberto Bautista Agut | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Čeprav je teniškemu igralcu Robertu Bautisti Agutu le nekaj dni pred OP Francije umrla mama, se je ta odločil, da bo vseeno zaigral v Parizu. V petek ga v tretjem krogu že čaka Novak Đoković, Španec pa ima v teh dneh veliko podpore. Tudi od svojih teniških kolegov.

Roberto Bautista Agut se po zmagi v drugem krogu OP Francije nad Santiagom Giraldom  ni izogibal medijem, prav tako se ni izogibal vprašanjem o mami, ki mu je umrla 21. maja. Še več, Španec je pripravljen na dvoboj proti Novaku Đokoviću, nekdanjemu prvemu igralcu sveta.

Le malokdo je verjel, da se bo Španec prikazal na največjem peščenem turnirju, kaj šele, da bo kazal tako dobre teniške predstave. | Foto: Guliverimage/Getty Images Le malokdo je verjel, da se bo Španec prikazal na največjem peščenem turnirju, kaj šele, da bo kazal tako dobre teniške predstave. Foto: Guliverimage/Getty Images "Moram nadaljevati, tenis je namreč moje življenje"

"Če sem iskren, mi pomaga, da sem tukaj in da lahko malo pozabim na stvari, ki so se dogajale v preteklih dneh. Raje igram na Rolandu Garrosu, kot da bi bil doma. Moram nadaljevati, tenis je namreč moje življenje. Takoj ko je bilo mogoče, sem se vrnil  v svojo vsakdanjo rutino, in to mi je zelo pomagalo. Proti Santiagu sem igral zelo dobro in mislim, da mi vse skupaj uspeva. Ljudje pravijo, da osebnega življenja in čustev ne smeš nositi na igrišče. S tem se tudi sam strinjam, vendar za zdaj igram dobro, in to je pomembno," je povedal trinajsti igralec sveta.

Veliko podpore ima tudi od teniških prijateljev

Le malokdo je verjel, da se bo Španec prikazal na največjem peščenem turnirju, kaj šele, da bo kazal tako dobre teniške predstave. Njegova odločnost ni bila nikoli vprašljiva, vendar je Roberto tokrat pokazal, da ima res veliko srce.

"To, kar sem mi je zgodilo, je bilo res hudo in potreboval sem nekaj časa, da sem šel čez to. Vsa podpora, ki sem jo imel, od prijateljev do sorodnikov, znancev ... Vsi so mi pomagali iti skozi to in za to sem jim hvaležen iz srca."

Novak Đoković
Sportal Đoković in Zverev sta se rešila, Dimitrovu spodrsnilo

 

Proti Đokoviću bo pustil srce na igrišču

V petek ga čaka dvoboj proti Srbu Novaku Đokoviću. "Dvoboj proti Đokoviću bo zelo težek, še posebej glede na vse okoliščine. Vse, kar lahko naredim, je, da pustim srce na igrišču," je še povedal 30-letni teniški igralec.

Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Đoković: To je velika tragedija

Da bo to zelo poseben dvoboj, se zaveda tudi Novak Đoković, zmagovalec OP Francije iz leta 2016, ki je Špancu že izrazil svoje sožalje. "To je velika tragedija. Trenutno gre skozi zelo čustveno obdobje in želim mu, da v teh trenutkih ostane močan," je povedal Beograjčan, ki se kljub temu zaveda, da ga ne čaka lahko delo.

"Moral bom biti potrpežljiv in jaz bom moral voditi igro. Njegov forehand je zelo močan, je zelo vsestranski igralec in ne dela veliko napak. Gre za izjemnega borca in proti njemu si moraš priboriti vsako točko," je pred dvobojem povedal 12-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, ki o svojih zadnjih menjavah v ekipi ni želel govoriti. "Sledim svojemu srcu in instinktu," je bil kratek Đoković.

Ne spreglejte