Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 9. 2023,
11.55

Osveženo pred

8 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,08

Natisni članek

WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana

Petek, 1. 9. 2023, 11.55

8 mesecev, 2 tedna

Nova lokacija igrišča

Po zapletu je znano, kje v Ljubljani bo lokacija osrednjega teniškega igrišča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,08
Trg republike, osrednje igrišče | Nova lokacija osrednjega igrišča bo na Trgu republike. | Foto Tenis Slovenija

Nova lokacija osrednjega igrišča bo na Trgu republike.

Foto: Tenis Slovenija

Septembra bo v Ljubljani potekal ženski teniški turnir WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana, a so organizatorji še pred začetkom turnirja naleteli na težave. Morali so namreč spremeniti lokacijo osrednjega igrišča, ki je bil sprva mišljen v Parku Zvezda. Ta bo po novem stal na Trgu republike.

Tenis
Novice Zakaj v parku Zvezda ne bodo postavili teniškega igrišča? #video

Za Park Zvezda organizatorji niso dobili dovoljenja. | Foto: Tenis Slovenija Za Park Zvezda organizatorji niso dobili dovoljenja. Foto: Tenis Slovenija Včeraj je prišla na dan novica, da Zavod za varstvo kulturne dediščine ni dal soglasja za postavitev začasnega teniškega igrišča v Parku Zvezda, na katerem bi potekali dvoboji največjega teniškega turnirja za dekleta v Sloveniji. Če so bili v četrtek pri slovenski teniški zvezi še skopi z informacijami, so danes sporočili novo lokacijo osrednjega igrišča. Prepričani so, da bo tudi ta lokacija izjemno atraktivna za ljubitelje tenisa.

"Pri organizaciji tako velikih projektov skoraj neizogibno naletimo na nepričakovan izziv, ki je bil v danem primeru soglasje ZVKSD. Pridobili smo ga za prizorišče na Trgu republike, ki bo poleg Športnega parka Tivoli letos med 11. in 17. septembrom osrednje prizorišče profesionalnega teniškega turnirja.  Prepričani smo, da bo dogodek kljub spremembi lokacije izjemno uspešen, in verjamemo, da je to priložnost za ustvarjanje nepozabnih spominov ter za promocijo vrhunskega ženskega tenisa," so sporočili s Tenis Slovenija.

Na glavnem turnirju do zdaj pet Slovenk

V glavnem turnirju je za zdaj pet Slovenk. Ob Tamari Zidanšek in Kaji Juvan ima od slovenskih igralk po uvrstitvi na lestvici mesto v glavnem delu turnirja že zagotovljeno tudi Veronika Erjavec, ki je tudi med 21 igralkami, ki imajo že neposredno zagotovljeno mesto v glavnem delu turnirja.

Selektor Andrej Kraševec pa je povabilo organizatorja namenil Nini Potočnik in mladi Eli Nali Milić. V kvalifikacije je za zdaj uvrščena Dalila Jakupović, ki je v zadnjem obdobju v dobri formi, povabilo kapetana za nastop v kvalifikacijah pa je dobila Živa Falkner.

Preberite še:

Kaja Juvan
Sportal V glavnem turnirju je za zdaj pet Slovenk
Ne spreglejte