Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 5. 2018,
21.36

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

Marija Šarapova Serena Williams WTA Roland Garros OP Francije

Četrtek, 31. 5. 2018, 21.36

6 let

OP Francije (WTA), 5. dan

Halepova se je sprehodila, uspešna tudi Šarapova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
Simona Halep | Foto Reuters

Foto: Reuters

Prva nosilka odprtega teniškega prvenstva Francije Romunka Simona Halep je v drugem krogu turnirja gladko prišla do napredovanja.

Prva nosilka Simona Halep hitro opravila svoje delo, večjih težav ni imela niti Španka Garbine Magaruza. Tri nize se je morala za zmago nad Lucie Safarovo boriti Čehinja Katarina Pliškova, ki se bo v naslednjem krogu merila z nekdanjo zmagovalko Mario Šarapovo. Od postavljenih igralk so se poslovile Američanka CoCo Vandeweghe, Kitajka Shuai Zhang, zmagovalka nad Polono Hercog v prvem krogu Rusinja Anastazija Pavljučenkova, ki jo je ugnala avstralska veteranka Samantha Stosur, ter Ashleigh Barty, Avstralka je morala priznati premoč povratnici na največje turnirje in trikratni zmagovalki Pariza Američanki Sereni Williams.

Slovenija med posamezniki nima več svojih predstavnikov, zato pa je zaradi deklet dobro zastopana v igri dvojic. Potem ko se je v konkurenci ženskih v sredo poslovila Polona Hercog, so bile preostale v prvem krogu uspešnejše. Dalila Jakupović in Rusinja Irina Hromačeva sta bili s 6:3 in 6:2 boljši od Britanke Naomi Broady in Poljakinje Magde Linette, Katarina Srebotnik in Španka Lara Arruabarrena sta po ogorčenem boju s 3:6, 6:3 in 7:6 (5) premagali 12. nosilki Belgijko Elise Mertens in Nizozemko Demi Schuurs, Andreja Klepač in Španka Jose Maria Martinez Sanchez, sicer tretji nosilki, pa sta s 6:0 in 6:4 ugnali avstralsko-kitajsko dvojico Monique Adamczak/Yafan Waqng.

Klepačeva je nato odigrala še dvoboj mešanih dvojic, skupaj z Nizozemcem Jeanom-Julienom Rojerjem sta s 6:1 in 6:1 premagala Latvijko Jeleno Ostapenko in Belorusa Maksa Mirnija.

Simona Halep
Sportal Veliki preobrat Simone Halep, Hercogova izpadla tudi med dvojicami
Rafael Nadal
Sportal Nadal brez težav v tretji krog

Na ženskem turnirju pa je že v prvem krogu izpadla 30. nosilka Anastazija Pavljučenkova, s 6:2 in 7:6 (1) jo je ugnala avstralska veteranka Samantha Stosur

OP Francije (WTA), 5. dan

Ne spreglejte