Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 6. 2019,
19.05

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

Novak Đoković Dominic Thiem Aleksander Zverev teniški globus OP Francije

Sobota, 1. 6. 2019, 19.05

4 leta, 11 mesecev

OP Francije (7. dan), ATP

Nemec izločil Hrvata in padel na kolena, čaka ga vroči Đoković

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34
Novak Đoković | Novak Đoković je zlahka preskočil tudi tretjo oviro na letošnjem OP Francije. | Foto Reuters

Novak Đoković je zlahka preskočil tudi tretjo oviro na letošnjem OP Francije.

Foto: Reuters

Sobota je bila na teniškem OP Francije rezervirana za dvoboje tretjega kroga. Novak Đoković, prvi igralec sveta, je z lahkoto izločil italijanskega kvalifikanta. V osmini finala se bo pomeril z Nemcem Jan-Lennardom Struffom, ki je po hudem boju, maratonski peti niz se je končal z 11:9, izločil 15. nosilca Hrvata Borno Ćorića.

Katerina Siniakova
Sportal Senzacionalna sobota v Parizu: slovo št. 1 in Serene Williams

Prava poslastica je potekala med petim nosilcem Aleksandrom Zverevom in Srbom Dušanom Lajovićem, ki je letos zaigral v finalu turnirja v Monaku, tokrat pa četrtemu nosilcu odvzel dva niza. V petem je ostal bolj zbran Zverev in se uvrstil med 16 najboljših.

Novaku Đokoviću je tokrat nasproti stal kvalifikant Salvatore Caruso, ki se pred letošnjim letom še ni uvrstil na glavni del turnirja. Nole, prvi nosilec turnirja, je v uvodnih dveh dvobojih oddal le osem iger in ima na turnirjih za grand slam že 23 zaporednih zmag. Beograjčan še drugič v karieri lovi "Nole Slam", kar pomeni, da bi imel v lasti vse štiri turnirje za grand slam. Tokrat je Carusu prepustil le osem iger in dokazal, da je v izjemni formi.

Veselje Nemca Jana Lennarda Struffa po uvrstitvi med 16 najboljših. | Foto: Guliverimage/Getty Images Veselje Nemca Jana Lennarda Struffa po uvrstitvi med 16 najboljših. Foto: Guliverimage/Getty Images

V osmini finala se bo pomeril z Nemcem Jan-Lennardom Struffom, ki je v dramatičnem spopadu premagal Hrvata Borno Ćorića, krvnika Aljaža Bedeneta na letošnjem OP Francije. V zadnjem nizu je zmagal z 11:9.

Nemec Aleksander Zverev je za zmago nad Srbom Dušanom Lajovićem potreboval pet nizov. Švicar Stan Wawrinka je po treh dobljenih podaljšanih igrah izločil Bolgara Grigorja Dimitrova.

Četrti nosilec Avstrijec Dominic Thiem je za zmago nad Urugvajcem Pablom Cuevasom potreboval štiri nize. Podobno pot do zmage je ubral tudi Grk Stefanos Tsitsipas, ki je ugnal Srba Filipa Krajinovića.

ATP

Roger Federer
Sportal Federer zlahka, Nadal oddal niz
Ne spreglejte