Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
1. 2. 2016,
10.18

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Novak Đoković OP Avstralije

Ponedeljek, 1. 2. 2016, 10.18

6 let, 7 mesecev

Novak Đoković na letalo odšel bos (video)

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Novak Đoković je v Srbiji znova poskrbel za športno evforijo. Bil je tako navdušen nad svojimi navijači, da jim je vrgel oba para teniških copatov in ostal bos.

V finalu OP Avstralije se je zgodilo pričakovano. Le redki so verjeli, da lahko Andy Murray v velikem finalu preseneti prvega igralca sveta Novaka Đokovića. Srb je zmagal po treh nizih, za šesto zmago na OP Avstralije pa je potreboval nekaj manj kot tri ure. To je zanj že skupno enajsta lovorika, s tem pa se je izenačil z Bjornom Borgom in Rodom Laverjem. Še vedno pa je na vrhu večne lestvice Roger Federer s sedemnajstimi zmagami na turnirjih velike četverice.

Vesel je, da je del zgodovine

"Vsaka lovorika za grand slam je nekaj posebnega. Dejstvo je, da sem se v nedeljo v zmagah na OP Avstralije izenačil z Royom Emersonom. Zelo sem tudi počaščen, da sem se v zmagah na turnirjih za grand slam izenačil z Bjornom Borgom in Rodom Laverjem. Ne morem lagati in reči, da nisem razmišljal o tem. Ko sem prišel na igrišče, sem vedel, da imam možnost postati del zgodovine. Seveda je bila to velika motivacija za to, da igram svoj najboljši tenis. O tem nisem hotel preveč razmišljati, vendar je bil to moj cilj. To je nekaj fenomenalnega. Zelo sem ponosen na to, pa tudi moja ekipa. Zelo trdo smo garali, da smo prišli do tega položaja, in v tem moramo uživati." Ko so ga vprašali, ali obstaja možnost, da bo v prihodnjih letih ujel Rogerja Federerja, je odgovoril: "Mislim, da sem v dobrem položaju, vendar bomo videli."

V lanski sezoni je velikokrat izgubil prvi niz proti nekaterim nasprotnikom, letos pa se zdi, da je nepremagljiv, saj je proti svojim največjim nasprotnikom (Roger Federer, Andy Murray in Rafael Nadal) prve niz dobival kot za šalo. "Želim napredovati tako kot vsi preostali. Tukaj nisem zato, da bi igral enak tenis kot lani. Čutim, da igram bolje. Zmeraj skušam napredovati, ne samo tehnično ali taktično, ampak tudi psihološko," je razkril 28-letni Beograjčan, ki že nekaj let živi v Monte Carlu. Tam sta doma zanj navijala tudi njegova žena Jelena in njegov sin Stefan.

Pariz za posladek

Ob vseh uspehih, ki jih je dosegel v zadnjih petnajstih mesecih, pa mu v vitrini še vedno manjka lovorika z OP Pariza. Kako lačen je lovorike v Parizu? "Zelo lačen, vendar mora volk pojesti veliko različnih obrokov, da lahko pride do Pariza. Pariz je posladek."

Po zmagi v finalu ga je na glavnem trgu pričakala velika množica srbskih navijačev, ki so vzklikali njegovo ime, poleg tega pa peli in plesali. Novak je bil tako navdušen nad njimi, da jim je iz televizijskega studia vrgel oba para teniških copat. Na svojem profilu na Twitterju je nekoliko v šali zapisal, da bo moral na letalo bos.

Ne spreglejte