Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 11. 2015,
13.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Martina Hingis tenis WTA

Nedelja, 1. 11. 2015, 13.49

8 let

Martina Hingis pri 35 letih doživlja še eno pomlad

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Teniška veteranka Martina Hingis doživlja nove zvezdniške trenutke. Nekoč prva igralka sveta, ki se je bila zaradi poškodb in težav z mamili prisiljena upokojiti, zdaj blesti v dvojicah.

Petintridesetletna na Slovaškem rojena teniška igralka Martina Hingis in njena šest let mlajša partnerka Sania Mirza sta v finalu sklepnega turnirja sezone WTA v Singapurju premagali špansko kombinacijo Garbine Muguruza in Carla Suarez Navarro s 6:0, 6:3 ter se veselili letošnjega še devetega skupnega naslova.

Prvi nosilki turnirja dvojic sta osmi nosilki premagali v vsega 66 minutah dvoboja. Mirza je sklepni masters v dvojicah osvojila že lani v paru z igralko Zimbabveja Caro Black, Hingisova pa je pred partnerstvom z Mirzo dvakrat slavila na zaključnih turnirjih v paru z Rusinjo Ano Kurnikovo v letih 1999 in 2000. Hingisova je sicer vpisala 50. naslov v dvojicah.

Švicarka in Indijka sta združili moči letos marca ter kot letos najboljši par začeli zmagoviti pohod na vrh razpredelnice v ženskih dvojicah. Švicarsko-indijska naveza je tako osvojila tudi šampionska naslova na turnirjih za grand slam v Wimbledonu in US Opnu v New Yorku. S finalno zmago v Singapurju sta skupaj osvojili 22 zaporednih obračunov.

"To je nekaj neverjetnega. Že pred obračunom sem čutila, da bo danes preprosto popoln dan. Na treningu sem čutila zelo dobro energijo, Sania pa je odigrala nerazumljivo dobro, saj je bila povsod, na svoji strani, za mano, uspeh je v tem, da najdeš pravo partnerico," je bila navdušena Hingisova. Med navijači in v medijih se je para že prijel vzdevek Santina.

"Tako na igrišču kot tudi zunaj njega sva se zelo zabavali. Prav igranje na takšnem turnirju pred nabito polnimi tribunami je nagrada za vsa odrekanja in je tisto, za kar sva se borili celotno življenje. Počutiva se zelo srečni. Skupaj sva dosegli nekaj čudovitih stvari in preprosto perfektno je na takšen način skleniti sezono," je bila čustvena Mirza.

Hingisova je v posamični konkurenci zmagovalka petih posamičnih turnirjev za grand slam, še sedemkrat pa je zaigrala v finalu. Trikrat je osvojila Melbourne ter po enkrat Wimbledon in US Open. V Parizu je dvakrat igrala v finalu. Na vrhu svetovne računalniške lestvice je bila 209 tednov, leta 2002 v starosti dvaindvajset let pa zaradi poškodb vezi prekinila športno pot. V teniško karavano se je vrnila 2006, a le za krajši čas, saj je naslednje leto napovedala konec kariere po tem, ko je bila na turnirju v Wimbledonu pozitivna na testu za kokain.

Ne spreglejte