Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 9. 2012,
16.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 1. 9. 2012, 16.23

8 let

Federer in Murray preko španskih ovir

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Med 16 najboljših na US Opnu sta se šesti dan tekmovanja prebila tudi Roger Federer in Andy Murray. Oba sta imela opravka s Špancema. Grega Žemlja za osmino finala v nedeljo.

Roger Federer in Andy Murray, zmagovalca zadnjih velikih teniških turnirjev, Wimbledona in olimpijskih iger v Londonu, bi se lahko v New Yorku srečala v polfinalu. Če bosta pred tem preskočila vse ovire, bosta v medsebojnem obračunu odločala o finalistu zadnjega letošnjega grand slama. Če sta v uvodnih dveh krogih prišla do zmag z neizmerno lahkoto, pa se v tretjem nastopu merita s španskima tekmecema, ki se trudita prodati koži čimbolj drago. Škot, četrti igralec sveta in tretji nosilec OP ZDA, se je doslej s Felicianom Lopezom pomeril šestkrat in ga še vselej spravil na kolena. Izkušeni levoroki Španec je član profesionalne teniške karavene že 15 let, njegov igralni slog pa je sorazmerno neobičajen za španskega teniškega predstavnika, saj ga pogosto vleče k mreži. Murray in Lopez sta se v tretjem krogu US Opna pomerila že lani, ko je Škot za zmago potreboval le tri nize. Tokrat je bil dvoboj precej bolj izenačen in Murray je zmago slavil v štirih nizih po dobrih štirih urah.

Tudi Federer je igral proti Špancu. Na drugi strani igrišča je bil 26. lopar sveta Feliciano Verdasco. Prvi igralec sveta je do tega obračuna dobil vse štiri medsebojne obračune. Baselčan je v New Yorku zmagoslavno v zrak povzdignil pokal že petkrat, Verdascova zvezda pa v zadnjih letih izgublja na jakosti. Pred tremi leti je bil številka sedem na svetu, zdaj je slabši za 19 mest. Letos je na teniških igriščih dosegel 27 zmag, a tudi 15-krat izgubil. Federer je brez težav v treh nizih še petič zapored ugnal Verdasca in v nadaljevanju ga najverjetneje čakata Gilles Simon (osmina finala) in Tomaš Berdych (četrtfinale), nato pa težko pričakovani polfinale z Murrayjem. Škot je resda boljši od Švicarja, saj je v dosedanjih medsebojnih dvobojih boljši z 9:8, a Federerja na turnirjih za nagrado grand slam, srečala sta se trikrat, še ni premagal.

Slovenski teniški junak letošnjega turnirja v New Yorku, Grega Žemlja, se bo za osmino finala v nedeljo potegoval s Srbom Jankom Tipsarevićem. Gorenjec si je že zagotovil preboj na lestvici pod 80. mesto.

Ne spreglejte